Fransk sjåførstreik over

BRÜSSEL (NTB): De franske lastebilsjåførenes største fagorganisasjon varslet i dag at den vil undertegne en ny lønnsavtale, og de første veisperringen er fjernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den sosialistiske fagorganisasjonen CFDT, som organiserer 80 prosent av de streikende, fikk støtte fra 62 prosent av medlemmene da det siste lønnstilbudet ble sendt til avstemning i formiddag.

  - Vi har oppnådd det vi kunne i denne omgang. Hvis vi fortsetter aksjonen, risikerer vi å miste alt. Den sjansen kan vi ikke ta, sa CFDT-leder Nicole Notat.

  Streiken blant rundt 300 000 sjåfører har ført til mangel på bensin og ferskvarer mange steder i Frankrike, og tusenvis av utenlandske vogntog er blitt fanget i endeløse køer foran sperringene.

Waterloo

- Det siste forslaget går ikke langt nok. Vi må ha nye seriøse samtaler med arbeidgiverne, hvis ikke vil franske lastebilsjåfører snart møte sitt Waterloo, sa FOs forhandlingsleder Roger Poletti da var klart at den største fagorganisasjonen ville undertegne.

  Avtalen, som ble snekret sammen under et seks timer langt stormfullt møte natt til fredag, gir sjåførene 6 prosents lønnsøkning umiddelbart og garantier for en månedlig minstelønn.

  Fram til år 2000 skal lønnen gradvis heves til 125 000 kroner året, basert på 200 arbeidstimer i måneden. Avtalen sikerer også lønnsøkninger for buss- og ambulansesjåfører. Men en bonus på 3000 kroner som ble lovet sjåførene etter streiken for nøyaktig et år siden, og som mange arbeidgivere har unnlatt å utbetale, er ikke nevnt i avtalteksten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer