Fransk sykehus serverer vin til alvorlig syke

Et sykehus i den franske byen Clermont-Ferrand gjør på fransk vis sitt for å lette overgangen til det hinsidige.

Grefsenkollen Oslo 201OPPMUNTRING: Pasienter som venter på å dø skal få en liten oppmuntring i form av vin på universitetssykehuset i den franske byen Clermont-Ferrand. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
Grefsenkollen Oslo 201OPPMUNTRING: Pasienter som venter på å dø skal få en liten oppmuntring i form av vin på universitetssykehuset i den franske byen Clermont-Ferrand. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå åpnes en vinbar der pasienter i siste fase av livet kan ta et glass eller to under «medisinsk overvåking».

- Hvorfor skal vi nekte dem markens gleder ved slutten av livet? Ingenting rettferdiggjør en slik forbudslinje, heter det i en uttalelse fra universitetssykehuset i den franske byen Clermont-Ferrand.

Vinbaren blir den første i sitt slag i Frankrike, og personalet vil bli spesielt opplært før pasienter og deres familier kan få nyte vinmarkens herligheter i september.

- Vil lyse opp - Medisinsk overvåket vinsmaking vil bidra til å lyse opp en ellers vanskelig hverdag. Mennesker som ligger på det siste har rett til å kose seg, sier sykehusets direktør Virginie Guastella, ifølge Reuters.

Forskere har lenge ment at at antioksydanter i rødvin skal være godt for hjertet, men nylig kom det nye forskningsresultater som sier at helsefordelene ved å drikke vin er overdrevet. (NTB-Reuters)