SJEFEN: Herve Cornara var Salhis sjef. Han ble funnet halshogd under angrepet mot gassfabrikken i Frankrike. Hodet hans ble spiddet på fabrikkens inngangsport. Nå skal bildet av hodet hans være sendt til Syria. Foto: AFP
SJEFEN: Herve Cornara var Salhis sjef. Han ble funnet halshogd under angrepet mot gassfabrikken i Frankrike. Hodet hans ble spiddet på fabrikkens inngangsport. Nå skal bildet av hodet hans være sendt til Syria. Foto: AFPVis mer

Fransk terrormistenkt sendte selfie av ham og halshogget hode til Syria

Dette følge kilder nær etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

35-åringen Yassine Salhi, som har tilstått å ha halshugget sjefen sin i Frankrike, sendte et bilde av seg selv med det avkappede hodet til Syria, ifølge kilder nær etterforskningen.

Lørdag meldte AFP at bildet ble sendt til et nummer i Nord-Amerika, men søndag opplyste myndighetene at bildet kunne ha blitt automatisk videresendt til et annet nummer.

Yassin Salhi som ble pågrepet like etter angrepet, har også innrømmet forsøket på å sprenge en gassfabrikk i lufta.

Bare én Gud Angrepet fant sted byen Saint-Quentin-Fallavier i Frankrike, sørøst for storbyen Lyon. Yassine Salhi (35) kjørte en varebil utstyrt med islamistflagg inn i noen gassbeholdere på et fabrikkområde fredag formiddag.

Han hadde også halshogd sin egen sjef, og spiddet hodet hans på inngangsporten til fabrikken. Hodet var tullet inn i et tøystykke hvor det fremgikk på arabisk at «det finnes ingen annen Gud enn Gud, og Muhammed er hans profet».

Sikkerhetsberedskapen heves Hans kone, som skal ha snakket med den franske radiostasjonen Europe 1, skal ha ringt dem og sagt: «Jeg har ikke peiling på hva som har skjedd, har han blitt arrestert?»

Frankrikes president François Hollande reiste hjem fra EU-toppmøtet i Brussel da angrepet ble kjent. Han har beordret at sikkerhetsberedskapen i regionen skal heves til høyeste nivå.

Siktet for terror - Det er ingenting som tyder på at den pågrepne hadde medhjelpere under angrepet, sier statsadvokat François Molins på en pressekonferanse fredag kveld.

Salhi er siktet for drap og terrorforbrytelser, opplyser han. I tillegg har politiet imidlertid også pågrepet hans kone og hans søster i forbindelse med etterforskningen. En fjerde person som har vært involvert i en kriminell organisasjon, er mistenkt for terrorrelaterte forbrytelser, opplyser Molins uten å utdype hva slags rolle vedkommende har.

Utenriksminister Børge Brende (H) fordømmer fredagens angrep.

- Frankrike er igjen offer for et brutalt og sjokkerende angrep. Våre tanker er med ofrene og deres pårørende, sier Brende.

(NTB/Dagbladet)

TOK SELFIE 35-årige Yassine Salhi, her maskert, tok et selfie av ham og sjefens halshogde hode og sendte det til Syria. Foto: Laurent Cipriani
TOK SELFIE 35-årige Yassine Salhi, her maskert, tok et selfie av ham og sjefens halshogde hode og sendte det til Syria. Foto: Laurent Cipriani Vis mer