Fransk utenriksminister uten grenser

Sarkozy valgte justisminister fra Marokko. Og halvparten kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

President Nicolas Sarkozy bringer både venstre og sentrum inn i Frankrikes nye høyreregjering. Han holder valgløftet om å halvere antallet statsråder til 15 og dele ministerpostene mellom kvinner og menn.

Valget av utenriksminister overrasker mest.

Bernard Kouchner er navnet på Frankrikes nye utenriksminister. Han er sosialist, aktivist og grunnlegger av Leger Uten Grenser.

«The French Doctor», som han gjerne kalles i Frankrike, er kjent for sitt engasjement og som en ideologisk far for plikten til å intervenere i humanitære katastrofer.

Kouchner har vært minister og statssekretær i flere sosialistregjeringer og støttet sosialistkandidaten Ségolène Royal mot Nicolas Sarkozy i årets presidentvalg.

Tilbudet om å bli utenriksminister var likevel så fristende at Kouchner ikke kunne si nei. Det er en seier for Sarkozy. For selv om Kouchner ofte har vært på kant med Sosialistpartiets ledelse, er han en av venstresidens mest populære skikkelser.

Et «drømmelag» med motstandere

Valget av Bernard Kouchner er det mest oppsiktsvekkende eksempelet på Nicolas Sarkozys nye strategi etter seieren i presidentvalget for knapt to uker siden. I valgkampen flørtet han med ytre høyre, forsvarte høyre, anklaget sentrum for å mangle identitet og valset over venstre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer