STENGER OM FÅ UKER: Sony annonserte forrige måned at fabrikken i Pontonx-sur-lAdour må stenge på grunn av dårlig lønnsomhet. Hovedproduksjonen her har dreid seg om videokassetter. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIX
STENGER OM FÅ UKER: Sony annonserte forrige måned at fabrikken i Pontonx-sur-lAdour må stenge på grunn av dårlig lønnsomhet. Hovedproduksjonen her har dreid seg om videokassetter. Arkivfoto: AFP PHOTO/SCANPIXVis mer

Franske arbeidere holdt Sony-direktør fanget

Krever større sluttpakker når fabrikken stenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidere ved en Sony-fabrikk sørvest i Frankrike tok i går kveld sjefen for Sony France til fange.

De krever å få utbetalt større sluttpakker når fabrikken stenger om få uker.

Serge Foucher kunne først forlate fabrikken i Pontonx-sur-lAdour i løpet av morgentimene i dag etter å ha tilbrakt natten innestengt på et møterom.

- Jeg er glad for å være fri og se dagslyset igjen, sa han da han klatret inn i en minibuss på vei til et møte med fagforeningsledere og lokale politikere i byen Dax.

Dagen før dro han til fabrikken for å møte de 311 arbeiderne en siste gang før fabrikken blir stengt 17. april.

Men arbeiderne bestemte seg for å gå til streik fordi de mener at sluttpakkene deres er dårligere enn hva ansatte ved andre fabrikker er blitt lovet.

Samtidig sperret de utgangen og hindret Foucher fra å dra.

Den franske avdelingen av Sony kunngjorde i desember at fabrikken, som har produsert videokassetter siden 1984, må stenge på grunn av dårlig lønnsomhet.

(NTB)