Franske arbeidere truer med å sprenge egen fabrikk i lufta

- Dersom ikke vi får noen ting, skal heller ikke de få noen ting.

OKKUPERER FABRIKKEN:  Ansatte ved New Fabris-fabrikken i Chatellerault i Frankrike demonstrerer foran fabrikken. De ansatte truer med å sprenge hele anlegget hvis de ikke får 30 000 euro hver innen 31 juli. Foto: AFP PHOTO/ALAIN JOCARD/Scanpix
OKKUPERER FABRIKKEN: Ansatte ved New Fabris-fabrikken i Chatellerault i Frankrike demonstrerer foran fabrikken. De ansatte truer med å sprenge hele anlegget hvis de ikke får 30 000 euro hver innen 31 juli. Foto: AFP PHOTO/ALAIN JOCARD/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arbeidere ved en konkursrammet fransk bildelsfabrikk truer med å sprenge fabrikken i lufta, dersom ikke bilprodusentene Renault og PSA-Peugeot punger ut. Det melder nyhetsbyrået AFP.   De 366 ansatte i New Fabris okkuperer sin egen fabrikk og krever at bilgigantene Renault og PSA-Peugeot, som har vært produsentens hovedkunder, betaler 30.000 euro, over 270.000 kroner, til hver av arbeiderne, skriver NTB.- Alt planlagt - Gassbeholderne er i fabrikken. Alt er planlagt for en eksplosjon dersom det ikke er en avtale innen 31. juli, sier fagforeningsleder Guy Eyermann på radiokanalen France Info radio.

I fabrikklokalene skal det være bildeler verdt 2 millioner euro og en ny Renault-maskin, verdt omtrent like mye.

- Vi kommer ikke til å la PSA og Renaul få vente til august eller september til å hente restdelene og maskinene som fortsatt er på fabrikken, advarer Eyermann.

-  Dersom ikke vi får noen ting, skal heller ikke de få noen ting, legger han til.

Vil presse staten Ifølge fagforeningslederen var et busslast med arbeidere på besøk ved hovedkvarteret til Peugeot forrige uke, og en liknende delegasjon er på vei til sjefene i Renault og det franske arbeidsdepartementet for å forsøke å forhandle fram et forlik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer