Franske biler de mest sikre

LEONBERG (Dagbladet): Franske biler er de mest sikre. Renault Laguna er den første bilen gjennom tidene som har fått fem stjerner i Euro NCAP kollisjonstest. I klassen for flerbruksbiler er også franske biler helt i topp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Euro NCAP kollisjonstest er den eneste nøytrale testen av nye biler. Testene arrangeres av EU sammen med bilorganisasjonene. Norges Automobilforbund er norsk medlem. Bilene kollideres fra siden, i fronten og bilen vurderes etter hvor mye skade den påfører mennesker ved påkjørsel.

I den nye testen av syv biler som offentliggjøres i dag er Renault Laguna den suverene vinneren. Det er den første bilen gjennom tidene som får fem stjerner og er dermed den sikreste bilen på markedet. Den er i følge testen sikrere enn Mercedes, BMW, Volvo, Saab og Audi.

Flerbruksbiler ble også testet. Best i test er Nissan Tino som sammen med Citroën Picasso og Renault Scenic har fire stjerner. Men av de fire blir Nissan vinneren. Bare tre stjerner får de to japanske bilene Mazda Premacy og Mitsubishi Spare Star. Også den nye Nissan Almera er testet og den får fire stjerner.

Mer informasjon på: www.euroncap.com