Franske Clotilde Reiss (24) tiltalt for spionasje i Iran

Sitter på tiltalebenken med flere ambassadeansatte.

TILTALT: Den franske akademikeren Clotilde Reiss sitter sammen med andre tiltalte i en iransk rettssal i Teheran lørdag. Hun er tiltalt for spionvirksomhet og deltakelse i demonstrasjonene etter det mye omstidte presidentvalget. Foto: REUTERS/SCANPIX
TILTALT: Den franske akademikeren Clotilde Reiss sitter sammen med andre tiltalte i en iransk rettssal i Teheran lørdag. Hun er tiltalt for spionvirksomhet og deltakelse i demonstrasjonene etter det mye omstidte presidentvalget. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Iran har satt en ny gruppe demonstranter på tiltalebenken, blant dem en fransk akademiker og iranere ansatt ved Frankrikes og Storbritannias ambassader.

Den nye runden med rettssaker begynte lørdag, én uke etter at over hundre opposisjonstilhengere ble trukket for retten i hovedstaden Teheran.

I begge tilfeller dreier det seg om regimekritikere som er tiltalt for lovbrudd knyttet til opptøyene etter det omstridte iranske presidentvalget.

Fransk foreleser

Den franske akademikeren er 24 år gamle Clotilde Reiss. Hun arbeidet som foreleser ved Isfahan-universitetet i den sentrale delen av landet og ble pågrepet på flyplassen i Teheran 1. juli, idet hun skulle reise hjem til Frankrike.

Iranske myndigheter har hevdet at hun er spion, og nå er hun tiltalt for å ha samlet inn informasjon og for å ha oppildnet demonstrantene.

- Jeg er overrasket over at hun blir stilt for retten. Jeg vil igjen påpeke at hun er uskyldig og at det ikke er hold i beskyldningene mot henne, sier Remi Reiss, som er far til kvinnen.

I retten ba 24-åringen om unnskyldning for at hun var til stede under opptøyene. Hun fortalte også at hun har rapportert om uroen til den franske ambassaden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer