Franske jagerfly angriper IS-hovedstaden Raqqa

Har innledet bombetokt mot IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det melder det franske forsvarsdepartementet til AFP. Jagerfly har angrepet mål i IS-hovedstaden Raqqa og truffet kommando- og kontrollsentre, rekrutterignsentre og treningsanlegg.

Ti jagerfly har deltatt i angrepne og sluppet 20 bomber over byen. Omkring 30 mål skal ha blitt rammet, melder forsvarsdepartementet.

- Det første målet som ble truffet ble brukt av Daesh (et arabisk navn på IS) som kommandopost, rekrutteringssenter og våpen- og ammunisjonslager. Det andre målet var mot en leir hvor terroristene blir trent opp, skriver forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Seinere slapp luftvåpenet bilder av fra da flyene tok av fra en flybase i Golfen for å bombe IS. Bombeoperasjonen har navnet «Operasjon Chammal».

IS-hovedstad Ifølge nyhetsbyrået AP skal de massive luftangrepene ha ødelagt to jihadistleire i Raqqa. Raqqa er en svært viktig by for IS og omtales ofte som «hovedstad» i det store området som gruppen har erobret i Syria og Irak.Etter terroranslaget i Paris fredag, hvor i alt 129 mennesker ble drept, rykket Frankrikes president François Hollande ut, og sa at dette var en krigserklæring fra Den islamske staten (IS). Han sa også at hevnen ville bli nådeløs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer