Franske jagerfly angriper IS-hovedstaden Raqqa

Har innledet bombetokt mot IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det melder det franske forsvarsdepartementet til AFP. Jagerfly har angrepet mål i IS-hovedstaden Raqqa og truffet kommando- og kontrollsentre, rekrutterignsentre og treningsanlegg.

Ti jagerfly har deltatt i angrepne og sluppet 20 bomber over byen. Omkring 30 mål skal ha blitt rammet, melder forsvarsdepartementet.

- Det første målet som ble truffet ble brukt av Daesh (et arabisk navn på IS) som kommandopost, rekrutteringssenter og våpen- og ammunisjonslager. Det andre målet var mot en leir hvor terroristene blir trent opp, skriver forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Seinere slapp luftvåpenet bilder av fra da flyene tok av fra en flybase i Golfen for å bombe IS. Bombeoperasjonen har navnet «Operasjon Chammal».

IS-hovedstad Ifølge nyhetsbyrået AP skal de massive luftangrepene ha ødelagt to jihadistleire i Raqqa. Raqqa er en svært viktig by for IS og omtales ofte som «hovedstad» i det store området som gruppen har erobret i Syria og Irak.

Etter terroranslaget i Paris fredag, hvor i alt 129 mennesker ble drept, rykket Frankrikes president François Hollande ut, og sa at dette var en krigserklæring fra Den islamske staten (IS). Han sa også at hevnen ville bli nådeløs.

Frankrike deltar i den USA-ledede koalisjonen som gjennomfører luftangrep mot Den islamske staten (IS), ekstremistorganisasjonen som har tatt på seg ansvaret for angrepene i Paris. Frankrike har også vært blant de fremste støttespillerne for opposisjonen i Syria siden kort tid etter at protestene mot Assads regime begynte i 2011.

USA trapper opp Samtidig har USA varslet at de vil trappe opp kampen og gjennomføre flere luftangrep i Syria.

IS har selv påtatt seg ansvaret noen for terroren i Frankrike. Franske myndigheter undersøker uttalelsene som kom i form av bilde, tekst og lyd - men har ennå ikke kunnet verifisere at IS står bak.