Franske journalister arrestert

Fransk politi har arrestert åtte medlemmer av en journalistgruppe som kjemper for pressefrihet. De åtte ble arrestert for å dele ut løpesedler utenfor hotellet til Kinas statsminister Zhu Rongji.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Åtte medlemmer av Journalister uten grenser (RSF) ble ført bort av politiet da de delte ut løpesedler som oppfordrer Kina til å la Gao Yu, en fengslet, kvinnelig kinesisk journalist, få komme på sykehus, sier en talsmann for RSF.

Talsmannen hevder at politiet gikk brutalt fram mot de arresterte journalistene.

Demonstrasjonen var ledd i en RSF-kampanje for den fengslede, kinesiske journalisten. Gao Yu var Kina-korrespondent for Hongkong-magasinet Hongkong Mirror Monthly og avisen Chinese Overseas Daily. Hun ble arrestert og dømt til seks års fengsel etter angivelig å ha offentliggjort statshemmeligheter.

- Gao Yus liv er i fare, sier RSF. - Vi snakker ikke bare om en journalists ytringsfrihet, men om en journalists rett til å leve.

Statsminister Zhu er i Frankrike for å gjenopprette det tradisjonelt gode forholdet mellom de to landene og skape «et globalt partnerskap» mellom dem.

President Jacques Chirac besøkte Kina i fjor på en reise som førte til forretningsavtaler verdt over 10 milliarder kroner.

(NTB)

PINLIG: Kinas statsminister Zhu Rongji ankommer Hotel Meridien i Paris mandag morgen i et regn av løpesedler med portrettet til den fengslede og alvorlig syke kinesiske journalisten Gao Yu. Åtte journalister og medlemmer av organisasjonen Journalister uten grenser ble arrestert av politiet for å ha spredd løpesedlene.