Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Franske lastebilsjåfører trapper opp aksjonene

PARIS (NTB-Reuters-AFP): Streikende franske lastebilsjåfører gjorde i dag sitt beste for å ta økonomisk kvelertak på Frankrike. Hensikten var å tvinge arbeidsgiverne til innrømmelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble i formiddag rapportert at de streikende hadde opprettet rundt 110 veisperringer over hele landet. De blokkerte i tillegg oljerafinnerier og industriområder.

 Resultatet var trafikkaos mange steder, men hovedstaden Paris så ut til å bli spart i første omgang.

Opprørspolitiet aksjonerte

Lastebilsjåførene blokkerte viktige havner som Calais og Le Havre, samt motorveien til Belgia, men lot tilfartsveien til Kanal-tunnelen være åpen.

  Opprørspoliti gikk til aksjon og fjernet en veisperring ved Europa-broen over Rhinen ved Strasbourg. Det var ved middagstider i dag ikke meldt om voldsepisoder.

  Ved de fleste veisperringene ble bare lastebiler stanset, mens personbiler fikk slippe fram. Men det oppsto lange køer.

Får sympati

Transportarbeiderstreiken er den første virkelig store utfordringen for regjeringen til sosialistlederen Lionel Jospin, som kom til makten i juni. Blant folk flest er det en viss sympati med de streikende lastebilsjåførene.

  Konflikten har skapt stor bekymring i Spania, Storbritannia og andre europeiske land, som frykter at deres eksportnæringer vil lide.

Hele Norges coronakart