Franske myndigheter til Dagbladet: - Vi sliter

Det franske helsedirektoratet sier til Dagbladet at de sliter med å håndtere smittespredningen, og utelukker ikke drastiske grep. - En ny «lockdown» er siste utvei, og det kan skje, sier de.

BEKYMRINGSFULL ØKNING: Torsdag 23. juli hadde Frankrike et smittetall på 13,2 per 100 000 innbyggere. Nå har tallet steget til 17,7. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB Scanpix
BEKYMRINGSFULL ØKNING: Torsdag 23. juli hadde Frankrike et smittetall på 13,2 per 100 000 innbyggere. Nå har tallet steget til 17,7. Foto: Christian Hartmann / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En ny «lockdown» er siste utvei, og det kan skje, men vi har en lang vei å gå før vi er der. Det vil sannsynligvis bli innført lokale nedstengninger før en nasjonal en, skriver det franske helsedirektoratet, Direction Générale de la Santé (DGS), som er underlagt det franske helsedepartementet, i en e-post til Dagbladet.

Frankrike er blant de europeiske landene som har sett en bekymringsfull økning i smitten de siste dagene. Torsdag 23. juli hadde landet et smittetall på 13,2 per 100 000 innbyggere. Ei drøy uke seinere er tallet opp 5,8 på 19, viser oversikten fra Det europeiske smittevernsenteret (ECDC).

- Viruset har markant satt sine fotavtrykk i Frankrike de siste ukene. Med mer enn 1000 daglige rapporterte tilfeller og et reproduksjonstall på 1,3 (over 1 siden 1. juli) står vi overfor vanskeligheter i kampen mot å bekjempe det, skriver helsedirektoratet.

Kan passere «rødt» nivå

Det norske Folkehelseinstituttet (FHI) gir unntak fra kravet om innreisekarantene for EU/EØS/Schengen-land dersom landet har færre enn 20 smittede per 100 000 innbyggere de siste 14 dagene, mindre enn 5 prosent positive tester de siste 14 dagene, og landet består en helhetsvurdering av smittesituasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer