Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Franske slaktere ber om beskyttelse mot «militante veganere»

Fagforeninga til slaktere i Frankrike ber myndighetene om hjelp etter en rekke alvorlige hendelser.

SLAKTER-OPPRØR: Frankrikes slaktere har bedt franske myndigheter om beskyttelse mot det de kaller «militante veganere». Her fra et tradisjonelt slakteri i Vendin-les-Bethunes i nordlige Frankrike. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
SLAKTER-OPPRØR: Frankrikes slaktere har bedt franske myndigheter om beskyttelse mot det de kaller «militante veganere». Her fra et tradisjonelt slakteri i Vendin-les-Bethunes i nordlige Frankrike. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagforeninga til 18 000 franske slaktere har i et brev til franske myndigheter bedt om beskyttelse mot det de beskriver som «militante veganere».

Det skjer etter en rekke hendelser den siste tida som fagforeningslederen Jean-François Guihard karakteriserer som en «form for terror».

Det melder BBC.

Form for terror

I brevet anklager fagforeninga veganere for å ville ta knekken på en viktig del av Frankrikes matkultur: Nemlig kjøttspising. Og de mener veganernes metoder ligner en «form for terror».

For bare noen dager siden ble en liten fransk kjøttrestaurant i Lille utsatt for hærverk, ifølge Telegraph.

VISER AVSKY: Vegan Strike Group slo til under tyrefekting i Pamplona denne helga. En av aktivistene tok en ekstra runde der tyrefekterne slet med å holde tritt, og både den ene og den andre gikk i bakken. Video: NTB Scanpix Vis mer

Bare de siste ukene har fire butikker blitt utsatt for hærverk, skriver avisa.

De siste månedene har butikkene til i alt 15 slaktere blitt utsatt for hærverk. Butikkene har blant annet blitt kastet blod på.

Tidligere har andre butikker blitt kastet stein på, eller blitt nedtagget, ifølge fagforeninga.

Vegansk aktivist dømt

Tidligere i år ble en vegansk aktivist dømt til sju måneder ubetinget fengsel etter å ha uttrykt støtte til terrorisme på Facebook.

Aktivisten skrev at drapet på en slakter i den franske byen Trèbes, som ble utført av en militant islamist, var et uttrykk for «rettferdighet».

Kvinnen skrev følgende på Facebook i mars, ifølge BBC:

«Sjokkerer det deg at en morder (slakteren, journ.anm.) blir drept av en terrorist? Ikke meg, jeg har ingen medfølelse med ham, det er rettferdighet i dette.»

Den militante islamisten drepte i alt fire personer under terrorangrepet, før han selv ble skutt og drept av politiet.

AVSLØRT: En dyrevernorganisasjon avslørte dyremishandling på en gård som forsyner McDonalds med kjøtt i Los Angeles. Videoen viser kyllinger som blir spiddet og puttet i en bøtte, slått, sparket og avlivet på bestialske måter. Video: Scanpix Vis mer Vis mer

Bekymret for overeksponering

Brevet fra fagforeninga var adressert til Frankrikes innenriksminister Gérard Collomb.

«Vi regner med dine tjenester og støtten fra hele regjeringen», heter det i brevet, ifølge britiske Telegraph.

Slakterne i Frankrike er også bekymret for det de mener er medienes overeksponering av den «veganske livsstilen», skriver de videre.

Veganere og vegetarianere utgjør ikke noe mer enn noen få prosent av den franske befolkningen.

En undersøkelse fra 2016 viste at det da bare var tre prosent av den franske befolkningen som karakteriserte seg selv om vegetarianere, ifølge franske BFM TV.

Derfor skriver slakterne videre at de er «sjokkerte» over at en så liten gruppe mennesker «ønsker å tvinge deres livsstil, for ikke å nevne deres ideologi, på det store flertallet» av Frankrikes kjøttspisende befolkning, ifølge Telegraph.

Negativt inntrykk

Men franske slaktere og andre i Frankrikes kjøttbransje har lidd av en omdømme-smell fra 2016.

I mars 2016 publiserte den franske storavisa Le Monde en rekke bildebevis på dyreplageri hos en rekke slakterier, deriblant et økologisk slakteri som leverte varer til noen av Frankrikes fineste restauranter, skriver Telegraph.

Bilder og video ble tatt i skjul av dyrevelferdsgruppa L214, og viste blant annet lam som fikk lemmer skåret av mens de fremdeles var i live, skriver avisa.

Samme måned bestemte franske myndigheter at alle slakterier skulle bli inspisert i løpet av en måned, som følge av avsløringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media