Franske studenter møtte forferdelig død

Knivstukket opp mot 250 ganger og satt fyr på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To franske studenter som ble funnet knivstukket i en utbrent leilighet i London ble utsatt for et «frenetisk, brutalt og forferdelig angrep».  

Det sa politietterforsker Mick Duthie på en pressekonferanse i går.

Laurent Bonomo og Gabriel Ferez, begge 23 år gamle, var bundet og knivstukket utallige ganger i hodet, halsen, magen og ryggen, opplyser politiet.

Ifølge britiske medier som BBC og The Daily Telegraph  er de knivstukket opp mot 250 ganger, men dette er ikke bekreftet av åpne kilder.

- Skadene på ofrene er forferdelige, bekrefter imidlertid politietterforskeren.  

- Alle som har jobbet med saken, inkludert meg selv, er svært sjokkert voer hva vi har sett. Gjennom hele min karriere har jeg aldri tidligere sett skader som dette, sier Mick Dutchie.

Det var mannskaper fra brannvesenet som fant studentene søndag kveld etter at de rykket ut på for å slokke en brann på rommet Bonomo leide. De trodde først at guttene døde i brannen, men obduksjonen etterpå viste at de døde av stikkskadene.

De to studentene kom til London i mai for å forske på Imperial College og skulle etter planen returnere til Frankrike i juli. Begge var høyeregradsstudenter i biokjemi, og forsket på DNA, ifølge politiet.

BRUTALT DREPT:  Laurent Bonomo (til venstre)og Gabriel Ferez ble ifølge politiet utsatt for et «frenetisk, brutalt og forferdelig angrep». Foto: AP Photo / Metropolitan Police
BRUTALT DREPT: Laurent Bonomo (til venstre)og Gabriel Ferez ble ifølge politiet utsatt for et «frenetisk, brutalt og forferdelig angrep». Foto: AP Photo / Metropolitan Police Vis mer

- Laurent og Gabriel hadde begge lysende karrierer foran seg. Det er forferdelig at de skulle dø så unge, sier universitetets rektor Roy Anderson i en offisiell uttalelse.

Politiet vet foreløpig ikke hvorfor de unge mennene ble drept.

POLITIET RYSTET: Selv politiet var rystet over brutaliteten i drapene på de to studentene. Her forbereder en teknisk etterforsker seg på å undersøke leiligheten der de ble funnet.