- Franske terrorister

KRALJEVO (Dagbladet): I går ble det sammenstøt mellom franske NATO-soldater og hissige albanere igjen. Kosovoalbanerne skrek slagord som «Franskmenn er terrorister».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti personer ble såret natt til i går i angrep mot serbere i forskjellige deler av provinsen. I løpet av natta fikk NATO-styrkene melding om flere angrep med granater mot serbere og serbisk eiendom i Kosovo, Dette var den første jobbnatta for den internasjonale politistyrken. I Kosovska Mitrovica, nord i Kosovo, forsøkte albanere for andre dagen på rad å storme over elva Ibar for å jule opp serberne på den andre sida av elva. De franske soldatene i KFOR-styrken stanset om lag 150 albanere, men det endte med slag og spark.

- Terrorister

- Franskmennene er terrorister! Vi skal frigjøre Mitrovica! ropte kosovoalbanerne.

De franske soldatene måtte stå skulder ved skulder for å danne en sterk nok mur mot de rasende albanerne. Bak seg hadde de et titalls pansrede personellkjøretøyer. En albaner ble arrestert. Flere av disse albanerne klager over at de ikke får komme over til den sida av elva hvor de bor og har familie. Men de franske styrkene våger ikke å la dem dra over så lenge det står serbiske slåss-kjemper der og venter på nevekamp og det som verre er.

Vil ha hevn

Seint på lørdagskvelden ble en rakettdrevet granat skutt fra den albanske bydelen inn i den serbiske delen, melder nyhetsbyråene. Albanerne er i flertall, serberne i mindretall i byen Mitrovica. Som ellers i Kosovo ønsker mange albanere hevn etter flere tiår med undertrykkelse fra serbiske myndigheter. Lørdag kom opptøyene i Mitrovica overraskende på de franske styrkene, men i går var de godt forberedt med et dusin panserkjøretøyer.

Angrep reisebyrå

Tre personer kastet granater mot et reisebyrå i Pristina. Det ligger nært kontoret til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), men OSSE synes ikke å ha vært målet.