Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Franskmann pågrepet i Spania etter Paris-terror

Mistenkt for å ha skaffet våpen til supermarkedangrep.

GIKK TIL ANGREP: 
Amedy Coulibaly drepte fem i et angrep mot et supermarked i Paris i januar i fjor. Nå har politiet pågrepet en mann de mener kan ha skaffet ham våpen. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix
GIKK TIL ANGREP: Amedy Coulibaly drepte fem i et angrep mot et supermarked i Paris i januar i fjor. Nå har politiet pågrepet en mann de mener kan ha skaffet ham våpen. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fransk statsborger er pågrepet i Spania i tilknytning angrepet på et jødisk supermarked i Paris i januar i fjor, opplyser spansk politi.

Den pågrepne navngis som Antoine Denevi, en 27 år gammel mann fra Nord-Frankrike. Han ble pågrepet tirsdag i Malaga sør i Spania etter tips fra franske myndigheter.

Denevi mistenkes av fransk politi for å ha ledet en bande som skaffet våpen til 32 år gamle Amedy Coulibaly, den ytterliggående islamisten som 8. januar i fjor drepte en politibetjent i Paris-forstaden Montrouge og deretter tok gisler og drepte fire jødiske menn på et jødisk supermarked dagen etter. Fransk politi aksjonerte og skjøt og drepte Coulibaly.

Tidligere er flere personer blitt pågrepet, mistenkt for å ha hatt forbindelser til Coulibaly.

I en video som ble publisert etter Coulibalys død, sa han at han koordinerte angrepet på butikken med brødreparet Cherif og Said Kouachis angrep på satiremagasinet Charlie Hebdo 7. januar. Tolv personer ble drept i 7. januar-angrepet.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart