Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Franskmann pågrepet, knyttes til Paris-terrorist

Tatt i Bulgaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En franskmann er pågrepet i Bulgaria, mistenkt for å ha koblinger til terrorangrepet i Paris. Det opplyser den franske påtalemyndigheten til nyhetsbyrået AFP.

Mannen er 29 år gammel og er opprinnelig fra Haiti, og var i første omgang etterlyst for å ha kidnappet sønnen sin. På mandag gikk det ut en ny etterlysning fra fransk politi, denne gangen for at mannen skal ha vært i kontakt med Chérif Kouachi.

Mannen ble pågrepet 1. januar idet han forsøkte å ta seg inn i Tyrkia via Bulgaria, opplyser statsadvokat Darina Slavova ifølge NTB. Mannen antas å være på vei til Syria med sin tre år gamle sønn.

Han har ifølge påtalemyndigheten vært i kontakt med Cherif Kouachi, en av de to brødrene som gjennomførte angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i forrige uke.

- Siktelsen dreier seg om deltakelse i en organisert kriminell gruppe, som hadde som mål å organisere terrorhandlinger, sier Slavova.

Kontakten fant sted før mannen forlot Frankrike 30. desember.

Ifølge franske politikilder tilhørte de to brødrene en terrorcelle som til sammen skal ha hatt opptil ti medlemmer, hvorav fem til seks antas å være på frifot.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media