Franskmann pågrepet, knyttes til Paris-terrorist

Tatt i Bulgaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En franskmann er pågrepet i Bulgaria, mistenkt for å ha koblinger til terrorangrepet i Paris. Det opplyser den franske påtalemyndigheten til nyhetsbyrået AFP.

Mannen er 29 år gammel og er opprinnelig fra Haiti, og var i første omgang etterlyst for å ha kidnappet sønnen sin. På mandag gikk det ut en ny etterlysning fra fransk politi, denne gangen for at mannen skal ha vært i kontakt med Chérif Kouachi.

Mannen ble pågrepet 1. januar idet han forsøkte å ta seg inn i Tyrkia via Bulgaria, opplyser statsadvokat Darina Slavova ifølge NTB. Mannen antas å være på vei til Syria med sin tre år gamle sønn.

Han har ifølge påtalemyndigheten vært i kontakt med Cherif Kouachi, en av de to brødrene som gjennomførte angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i forrige uke.

- Siktelsen dreier seg om deltakelse i en organisert kriminell gruppe, som hadde som mål å organisere terrorhandlinger, sier Slavova.

Kontakten fant sted før mannen forlot Frankrike 30. desember.

Ifølge franske politikilder tilhørte de to brødrene en terrorcelle som til sammen skal ha hatt opptil ti medlemmer, hvorav fem til seks antas å være på frifot.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.