Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Franskmenn mest rasistiske i Europa

PARIS (NTB-AFP): To av fem franskmenn innrømmer åpent at de bærer på rasistiske holdninger. Dette gjør Frankrike til det mest rasistiske landet i Europa med unntak av Belgia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har det siste året vært utført en serie studier om europeerers holdninger til folk med fremmedkulturell bakgrunn. Disse viser at 38 prosent av franskmennene gir seg selv karakteristikken «mer eller mindre rasist». Dette er langt høyere enn i Tyskland, der 23 prosent går med på at de er rasister. 22 prosent av britene, 21 prosent av italienerne og 13 prosent av spanierne sier seg enig.

Frankrike kommer riktignok bak Belgia, der hele 45 prosent av de spurte plasserte seg mellom fem og ti på en skala der ti markerte de mest rasistiske holdningene.

- Situasjonen i Frankrike er oppsiktsvekkende fordi landet, sammen med Luxembourg, har den største blandingen av nasjoner i hele EU, sier Jerome Jaffre i Cecop-instituttet, som har vært med å gjennomføre målingene.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!