Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Franskmenn skal drikke springvann

Slutt med dyrt flaskevann, sier vannverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Franskmennene bør ikke kaste bort pengene sine på svinedyrt flaskevann, men heller hente vannet sitt i springen, mener vannverket i Paris. Nå prydes byen av plakater som lovpriser vannkranens velsignelser.

Plakatene viser flasker som ligner de trendy beholderne for det skeptikere for lengst har døpt designervann, men etikettene på flaskene bærer betegnelsen «Eau de Robinet». «Robinet» er det franske ordet for vannkran.

- Det står deg fritt å betale 100 ganger mer, heter det på én av disse plakatene.

- Ideelt for dem som bor i sjette etasje uten heis, heter det på en annen, mens en tredje spør hva som kan være mer miljøvennlig enn en vare som ikke trenger noen emballasje.

Det franske forbruket av flaskevann er fordoblet i løpet av de siste 20 årene, og ligger nå i gjennomsnitt på 130 liter årlig per innbygger. Samtidig viser undersøkelser at forbrukerne frykter at vannet i springen skal være forurenset - helt uten grunn, ifølge vannverket i Paris.

Franskmennene kjøper hvert år så mange plastflasker med vann, at tomflaskene veier 20.000 tonn eller dobbelt så mye som Eiffeltårnet. Frankrike er nest etter Italia verdens største forbruker av flaskevann, og en av verdens største eksportører av slike produkter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media