Fraråder fortsatt politifolk å varsle: - Noe bra, mye dritt etter narkosaken i Bergen

Politiets fagforeningssjef Sigve Bolstad lar seg ikke rikke fra kontroversielt standpunkt.

FORTSATT NEI TIL VARSLING: Leder i Politiets Fellesforbuind, Sigve Bolstad, har ikke skiftdet mening etter varslingssaken om nedprioritering av narkotikaetterforskning i Bergen. FOTO: NINA HANASEN/DAGBLADET.
FORTSATT NEI TIL VARSLING: Leder i Politiets Fellesforbuind, Sigve Bolstad, har ikke skiftdet mening etter varslingssaken om nedprioritering av narkotikaetterforskning i Bergen. FOTO: NINA HANASEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Nei, politifolk bør ikke opptre som varslere på arbeidsplassen.

- Jo, det har kommet noe positivt ut av den siste varslingssaken om politiet i Bergen som legger bort alvorlige narkotikasaker.

- Men nei, vi anbefaler fortsatt ikke at politifolk blir varslere.

Politiansattes fremste tillitsvalget, Sigve Bolstad, veksler fra nei til ja til nei etter sist ukes store nasjonale debattsak om politiet i Bergen og Hordaland som bevisst legger til side alvorlige narkotikasaker.

Fredag sa politidirektør Odd Reidar Humlegård til Dagbladet at Bergenspolitiet jobber med å løse en stor pågående sak på et annet saksfelt enn narkotika, og lørdag kveld sprakk nyheten om at en rekke personer er siktet for å ha lastet ned materiale som inneholder seksuelle overgrep mot barn, ifølge VG.

Paradoks

- Paradoksene står vel i kø her, Sigve Bolstad, hva er det egentlig du mener ?

- Det er som et valg mellom pest og kolera. Forbundsstyret, inkludert meg selv, kommer til å stå for å fraråde politifolk å bli varslere inntil det er opprettet et varslerombud, og varslere får et bedre vern.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer