FRARÅDER GRAVIDE: Folkehelseinstituttet fraråder gravide å reise til Thailand og Filippinene etter en økning i zikavirus-tilfeller i landene. Foto: Kirsten M. Buzzi / Dagbladet
FRARÅDER GRAVIDE: Folkehelseinstituttet fraråder gravide å reise til Thailand og Filippinene etter en økning i zikavirus-tilfeller i landene. Foto: Kirsten M. Buzzi / DagbladetVis mer

Zika-viruset:

Fraråder gravide å reise til Thailand og Filippinene

Økt antall rapporterte tilfeller av zikavirus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folkehelseinstituttet fraråder gravide å reise til Thailand og Filippinene etter økt antall rapporterte tilfeller av zikavirus.

– Økningen kan skyldes endringer i overvåking av zikafeber i disse områdene og økt testaktivitet, men den kan også gjenspeile en økende forekomst av zikavirus og dermed økt risiko for å bli smittet, sier Line Vold, avdelingsdirektør ved Folkehelseinstituttet.

Norske myndigheter har ikke tidligere frarådet gravide å reise til land i Asia, unntatt Singapore. Heller har det ikke vært nødvendig med spesielle forholdsregler etter hjemkomst, men de anbefaler nå gravide som nylig har oppholdt seg i Filippinene og Thailand om å ta zikaprøve hos sin fastlege etter hjemkomst, uavhengig om man har symptomer på zikafeber eller ikke.

Alle reisende til Thailand og Filippinene anbefales å bruke klær som dekker kroppen, og anbefales også å bruke myggmidler.

(NTB)