Fraråder nordmenn å reise til Egypt

Utenriksdepartementet ber folk la være å reise, om det ikke er helt nødvendig.

BLODIGE OPPTØYER: Norske myndigheter synes ikke folk bør dra til Egypt med den situasjonen som preger landet nå. Foto: Ken Opprann / Dagbladet
BLODIGE OPPTØYER: Norske myndigheter synes ikke folk bør dra til Egypt med den situasjonen som preger landet nå. Foto: Ken Opprann / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utenriksdepartementet har akkurat kommet med nye reiseråd for Egypt:

«Utenriksdepartementet fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig til Egypt. Norske borgere som planlegger reise til eller opphold i Egypt oppfordres til å kontakte sin reiseoperatør. Norske borgere i Egypt anmodes om å utvise aktsomhet og følge med på ambassaden i Kairo sin hjemmeside for oppdatert informasjon og registrering», heter det på departementets hjemmeside.

- Dette er tredje oppdatering av reiserådene for Egypt. Først frarådet vi folk å reise til Kairo, Alexandria og Suez. Deretter frarådet vi å reise til hele Egypt, med unntak av noen turistdestinasjoner. Nå fraråder vi folk å dra til Egypt i det hele tatt, sier pressevakt Kjetil Elsebutangen i UD til Dagbladet.

Rundt 3000 nordmenn skal nå oppholde seg i Egypt.

- I går var det veldig spent her. Jeg var ute en liten tur og da var hele byen mørkelagt. Folk står utenfor butikkene med kniver, kjepper og balltrær, for å beskytte seg mot plyndring. Det er ikke akkurat normal stemning, forteller Hege Eide, som befinner seg i turistbyen Hurghada.

For øyeblikket er det ganske rolig, forteller hun.

- Men man føler seg ikke helt trygg når folk løper rundt i gatene med kniver. Politiet har ikke kontroll, sier hun til Dagbladet.