Fraråder nordmenn å reise til Zimbabwe

Planlegger du å reise til Zimbabwe i den nærmeste fremtid, bør du utsette reisen eller finne et annet reisemål. Det er rådet fra Norges ambassade i Zimbabwe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Situasjonen er nå sterkt bekymringsfull. Vi har sett en økning i antallet voldshandlinger, sier Norges ambassadør til Zimbabwe, Arild Eik.

Mange av voldsepisodene har funnet sted i forbindelse med okkupering av farmer som eies av hvite, men det er også en del sammenstøt i forbindelse med politiske markeringer.

- Man skal ikke overdrive, men sjansen er absolutt til stede for å dumpe uforvarende opp i den type situasjoner. Det er en risiko man ikke bør ta, sier Eik.

De som likevel velger å reise til Zimbabwe, bør bolde seg i de store byene og bare ferdes på hovedveiene mellom disse byene.

Det finnes bare én norsk farmer-familie i Zimbabwe. Det er 80 år gamle Camillo Mordt og hans barn og barnebarn. De har hatt besøk av de såkalte krigsveteranene, som ville ha jordområder, men har ikke opplevd noe bråk.

Til sammen bor det cirka 80 norske i landet. En stor andel av disse er ansatte ved ambassaden og deres barn og ektefeller.

(NTB)