Fraråder terrorofrene å stå fram i media

- Kan gi konsekvenser en ikke ser rekkevidden av i dag, sier bistandsadvokat.

FRARÅDER: Bistandsadvokat Siv Hallgren advarer mot uante konsekvenser ved å stå fram som Utøya-offer. Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB SCANPIX
FRARÅDER: Bistandsadvokat Siv Hallgren advarer mot uante konsekvenser ved å stå fram som Utøya-offer. Foto: FREDRIK VARFJELL / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mange har valgt å stå fram som overlevende etter Anders Behring Breiviks massakre på Utøya, men bistandsadvokat Siv Hallgren advarer mot uante konsekvenser.

- Jeg har advart mange mot å stå fram i mediene med sin historie. Et oppslag som offer og overlevende fra Utøya kan gi konsekvenser en ikke ser rekkevidden av i dag. Hvis du ikke er innstilt på å bli «Utøya-Trine» på internett for resten av ditt liv, så råder jeg ungdom til å si nei til intervjuer i forbindelse med rettssaken, sier Hallgren til NTB.

Hun har allerede møtt ungdom som har støtt på problemer fordi de er blant de overlevende fra Utøya. De er blitt vurdert som mulig ustabile etter påkjenningen de var med på, og derfor blitt avskåret fra tilbud andre har fått være med på.

Vanskelig Sammen med advokat Mette Yvonne Larsen utgjør Hallgren og advokat Frode Elgesem, som bistår AUF, gruppen som skal koordinere over 160 bistandsadvokater etter 22. juli i fjor. Det er en lite ensartet gruppe mennesker, både klientene og deres juridiske rådgivere. De koordinerende bistandsadvokatene har en vanskelig oppgave samtidig med at de selv har mange klienter som de skal ivareta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer