Fraråder unødvendige gåturer enkelte steder

Meteorologisk institutt opplyser til Dagbladet at de fraråder unødvendige reiser. Dette gjelder både kjøreturer og gåturer ettersom det kan være vanskelig å se fortauene enkelte steder.

SMELLER: Her kolliderer to busser på Tåsen i Oslo som følge av snøkaoset. Video/Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag morgen forteller vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes til Dagbladet at været vil være intenst i Vestfold og sentrale områder på Østlandet i timene framover.

- Det er ventet at det vil fortsette å snø utover dagen. Det verste har nok passert Agder og Telemark, men det vil være ganske intenst i Vestfold og sentrale deler på Østlandet i noen timer til. Utover ettermiddagen ser det ut til å bli roligere med stigende temperaturer, sier Moxnes til Dagbladet klokka 8, og fortsetter:

- Snøgrensa vil gradvis krype innover landet de neste timene, og det kan komme mer våt snø, noe som kan føre til glatte veier og utfordrende kjøreforhold. I dag er vår oppfordring at man ikke bør gjennomføre unødvendige reiser, verken kjøre bil eller gå, ettersom det kan være vanskelig å se fortauene noen steder. Man bør også beregne ekstra tid for reisen og ta det rolig.

Utfordrende forhold

I morgentimene har det blitt registrert en rekke trafikkulykker og utfordrende kjøreforhold på Østlandet. Trafikkoperatør Tore Tysse forteller til Dagbladet at alle fjelloverganger mellom øst og vest er stengt, bortsett fra E16 over Filefjellet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer