Coronaviruset:

Fraråder utenlandsreiser til 20. august

- Bruk denne sommeren til å bli enda mer kjent med det fantastiske ferielandet Norge er, sier Erna Solberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hittil har «norgesferie» vært et viktig stikkord når både statsministeren og justisministeren har snakket om hva slags ferie folk kan planlegge for, og klokka 14.00 i dag kom dommen.

- Nå står sommerferien snart for døra og det er mange som har spørsmål om hvordan den kommer til å bli, sa statsminister Erna Solberg.

Deretter gjorde hun det klart at UDs reiseråd, som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, opprettholdes i utgangspunktet til 20. august, men kan bli justert.

- I utgangspunktet vil UDs reiseråd vare inntil 20. august, sa Solberg.

Åpner for Sverige-tur

Før 15. juni vil regjeringen vurdere om det kan åpnes for fritidsreisende fra Norden, og innen 20. juli vil det vurderes for å åpne for andre europeiske land.

- I utgangspunktet må reisende regne med at innreiseforbudet til Norge vil gjelde fram til 20. august, men regjeringen vil vurdere om det kan gjøres flere unntak, sa utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) på regjeringens pressekonferanse.

- Jeg skjønner godt at folk ønsker forutsigbarhet for å planlegge ferier og andre reiser til utlandet. Nå er Norge og andre europeiske land i ferd med å lette gradvis på tiltakene innenlands, sa Eriksen Søreide (H).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.