Frarådet av fastlegen: Morten og gravide Carina fikk nei fra Ving da de ikke ville til Rotavirus-område

Om en drøy uke skal Morten og hans gravide samboer til Albena i Bulgaria. I nabobyen er nordmenn slått ut av Rotaviruset.

- SKUMMELT: Om én uke skal Morten Lindberg, hans gravide samboer Carina Røskeland Solaas og deres to år gamle sønn Matheo Milano Røskeland Lindberg, etter planen til Albena i Bulgaria. I naboebyen ligger det syke nordmenn, formodentlig rammet av Rotaviruset. Foto: Privat
- SKUMMELT: Om én uke skal Morten Lindberg, hans gravide samboer Carina Røskeland Solaas og deres to år gamle sønn Matheo Milano Røskeland Lindberg, etter planen til Albena i Bulgaria. I naboebyen ligger det syke nordmenn, formodentlig rammet av Rotaviruset. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag 7. august skal Morten Lindberg, hans gravide samboer Carina Røskeland Solaas og deres to år gamle sønn etter planen reise til Albena i Bulgaria. Turen er i regi av reiseselskapet Ving.

Albena er nabobyen til Baltsjik, en by hvor flere nordmenn har blitt syke, formodentlig av Rotaviruset. Viruset forårsaker omgangssyke, og er en vanlig årsak til diaré og oppkast.

Flere steder i bulgarske kystbyer som i Sunny Beach, Pomorie og Svetil Vlas, har det vært et utbrudd av viruset. 62 nordmenn har tatt kontakt med Dagbladet og fortalt at de har slitt med sykdom.

Nå ønsker ikke samboerparet å dra til Albena, og føler seg overkjørt av Ving.

Fikk nei

Samboerparet forteller til Dagbladet at de tok kontakt med Ving etter å ha lest om virusutbruddet i Dagbladet.

- Vi spurte om vi kunne avbestille eller bytte hotell til et annet sted, men fikk nei, sier Lindberg til Dagbladet.

I stedet fikk Lindberg og hans gravide samboer Solaas, beskjed om å benytte seg av avbestillingsforsikringen sin eller bestille en ny reise. Det ville i så fall ha kostet samboerparet mange tusen kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer