Fraranet juveler til en halv mill

Den tyske forretningsmannen ble loppet for kofferten med juveler i Oslo i ettermiddag. Ranerne stakk i stjålet Audi A6.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Juvelene skal anslagsvis være verdt 4-500 000 kroner og ble stjålet like ved Nordlandia Karl Johan Hotel i Oslo, opplyser operasjonsleder Jan Wessel ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet fikk meldingen om ranet 13.50 idag.

Ranerne stakk av i en sølvfarget Audi A6 med registreringsnummer DK 62216. Politiet vet foreløpig ikke hvilken retning ranerne tok.

Frekt bilran

Ransbilen ble stjålet i et frekt tyveri på Gardermoen forrige søndag omkring 19.30.

- Jeg kan bekrefte at en av de to bilene som ble stjålet på Gardermoen søndag 5. oktober er identisk med bilen som er brukt i ranet i Oslo sentrum i ettermiddag, sier Bilkontroll- og forikringskoordinator Rani Fodstad i Avis Bilutleie til Dagbladet.no.

Utga seg som ansatte

Det skjedde da en forretningsmann skulle levere tilbake to leiebiler til selskapet Avis på flyplassen. Han og en medhjelper parkerte bilene på Avis' parkeringsplass og ble møtt av to mennesker med buttons og permer med Avismerker på. De tok i mot bilen, og han ga dem nøklene og signerte noen papirer.

I avgangshallen på flyplassen kom mannen på at han hadde glemt noe i bilen. Han gikk tilbake til kontoret og ba om å få bilnøklene.

Men kontoret hadde ikke mottatt nøklene. Da de gikk opp på parkeringsplassen var bilene søkk borte.

Begge bilene er flunkende nye.

Politiet har etterforsket saken. Personen som leverte fra seg bilene er nå et viktig vitne i dagens ranssak.

-Personen som leverte fra seg bilene blir nå enda mer sentralt vitne enn det han var tidligere, han kan ha sett ranernen, sier politiførstebetjent Svein Erik Sve Bjørndalen til Dagbladet.no.

- Det området hvor leiebilene ble hensatt er ikke fanget opp på videokamera, men bilene og ranerne kan være fanget opp av andre kamera på Gardermoen, dette skal vi nå undersøke.

Poltiet på Gardermoen og Oslo vil nå samarbeide om saken.

Avis var i ettermiddag ukjent med at en av deres biler var brukt i ranet da Dagbladet.no kontaktet selskapet.

Dagbladet.no kommer snart tilbake med fyldigere versjon. Trykk Oppdater/Reload for å lese siste versjon.

STJÅLET AV FALSKE AVIS-ANSATTE:</B> Denne sølvgrå Audien ble stjålet av to menn som latet som de jobbet i bilutleiefirmaet på søndag. I dag ble den brukt til juvelranet.