Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fraskilte fruer tar festlig hevn

NEW YORK (Dagbladet): Bette Midler, Goldie Hawn og Diane Keaton skårer stort i Amerika som høstens nye komedie-trio. I filmen «First Wives Club» tar de festlig og feiende hevn over sine eks-er, som har dumpet dem til fordel for yngre og slankere erobringer fra kjøttmarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA Today deler ut tre av fire stjerner. New York Times deler ut roser, og begge kritikere tror at filmen vil bli høstens kvinnehit.

Avisene spår at jungeltelegrafen vil tromme kvinnene sammen i kinosalene til fellesskapsopplevelser, i et samfunn der skilsmissene er flere enn ekteskapene som holder.

Kritikerne spår rimelig nok at det er mer åpent hvordan mennene vil reagere på de middelaldrende hevnerne.

Kjenner seg igjen

«På tide å legge det der bak seg,» sier Bette Midler til USA Today når avisa trekker fram at mennene ofte føler seg støtt av filmer som denne som «henger ut ektemennene».

New York Times har tatt med seg en gruppe kvinner som er skilt fra rike menn i det virkelige livet, på spesialvisning av filmen. Og fruene kjente seg igjen.

Intervjueren i USA Today syntes filmen godt kunne vært litt tøffere mot mennene.

«Den ble litt vel politisk korrekt akkurat der,» svarer Bette Midler.

«Men hva skulle de ha gjort? Drept dem? Eller hengt dem opp etter ballene? Det skulle jeg gjerne ha sett. For noen spesialeffekter på den der!» jubler Midler.

Bestselger

Olivia Goldsmith skrev boka som filmen bygger på. Hun ga seg selv to år til å skrive sin første roman. Sa opp jobben og tok sjansen. Men det skulle ta tre og et halvt år og 27 refusjoner før et forlag tok sjansen på bestselgeren. I forbindelse med premieren forteller Goldsmith henrykt at alt det kvinnene blir utsatt for i filmen, er hentet enten fra hennes eget eller venninners liv og virkelige opplevelser.

«Men hevnen er ren diktning,» sier hun til TV-selskapet CNN.

Sviktet

I filmen spiller Bette Midler en noe overvektig, framfus velstående hustru fra et av New Yorks bedre nabolag. Goldie Hawn er en lett alkoholisert filmstjerne som er et lappeteppe av plastisk kirurgi. Diane Keaton er den selvfornektende, nervøse, hjemmeværende kona. De tre slår seg sammen om å hevne seg på sine fraskilte etter at en fjerde venninne tar sitt eget liv. Hennes eksmann går i begravelsen med sin nye, unge erobring.

Derfra og ut får mannebeina så hatten passer i regi av Hugh Wilson.