Frastjålet 1,5 tonn med snus

Da Adrian Christopher Huer og kameratene kom på jobb, var 27 000 bokser snus borte. Disse er sporløst forsvunnet, og politiet ber om tips.

RANET: Dette lageret ble utsatt for grovt tyveri. Adrian Christopher Huer er én av tre kamerater som driver forretningen. Foto: Privat
RANET: Dette lageret ble utsatt for grovt tyveri. Adrian Christopher Huer er én av tre kamerater som driver forretningen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til 7. mai ble et lager med snus i Slemmestad i Asker utsatt for grovt tyveri.

Ei uke seinere er tjuvegodset fortsatt sporløst forsvunnet. Det bekrefter politiet.

- Gjerningspersonene har benyttet en varebil i gjennomføringen av tyveriet, men politiet har per nå ingen mistenkte, sier politiadvokat Jelena Corovic ved Oslo politidistrikts Enhet vest til Dagbladet.

- Ubehagelig

Det var bedriften Snus365 i Bjerkås næringspark som ble utsatt for tjuveriet. Bedriften drives av kameratene Adrian Christopher Huer, Morten Iversen og Kjetil Frederiksen.

Huer forteller at det er forsvunnet rundt 27 000 bokser snus, med en totalvekt på 1,5 tonn fordelt på fem paller.

Han anslår at det ligger på en verdi av rundt to millioner kroner.

- Det føles ubehagelig at noen har vært inne på arbeidsplassen vår og holdt på der vi sitter hver eneste dag, sier Huer til Dagbladet.

Ber om tips

Han forteller at de har overlevert overvåkningsvideoer til politiet, som viser en varebil. Videoen skal også vise gjerningspersoner som tar seg inn gjennom vinduene og en godt sikret dør, ifølge Huer.

- Lageret er sikret med ståldør som tåler 750 kilo trykk. De har tilsynelatende jobbet her inne en drøy time med å få opp døra. Deretter har varebilen kjørt ut av området. Men de var frekke nok til å komme tilbake 20 minutter seinere, sier Huer i Snus365.

Politiet oppgir selv ikke flere detaljer. Men politiet ønsker å komme i kontakt med personer som var i nærheten av Bjerkås næringspark natt til søndag 7. mai.

De ber også andre med relevante tips om å ta kontakt på politiets tipsportal.

- Saken etterforskes bredt, og det jobbes nå blant annet med gjennomgang av videomateriale, sier politiadvokat Corovic.

Bom ute av drift

Adrian Christopher Huer i Snus365 forteller at bommen ved næringsparken skulle oppgraderes og har vært ute av drift de siste ukene. Han lurer på om tyvene har visst om det.

- Hadde bommen vært på plass, ville de ikke ha klart å komme inn på området like enkelt. Da måtte de frakten snusen åpenlyst flere hundre meter.

Ingen snuskunder ble skadelidende av tyveriet, forteller han. Leverandørene deres kastet seg rundt og fikk levert ny snus allerede mandag formiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer