Frastjålet instrumenter for nærmere 600 000: - Grusomt

Da musiker Bendik Goldstein og familien kom hjem fra ferie, oppdaget de at instrumenter til en verdi han anslår til opp mot 600 000 var stjålet fra leiligheten.

FRASTJÅLET FIOLINEN: Bendik Goldstein er langt nede etter at noen brøt seg inn i hjemmet hans og tok med seg verdier for nærmere 600 000 kroner - blant annet denne fiolinen. Foto: Privat
FRASTJÅLET FIOLINEN: Bendik Goldstein er langt nede etter at noen brøt seg inn i hjemmet hans og tok med seg verdier for nærmere 600 000 kroner - blant annet denne fiolinen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt grusomt. Noen har kommet seg inn i leiligheten, bare gått inn og hentet godsakene, sier Goldstein til Dagbladet.

Det var mandag kveld at han og familien kom hjem til Ullern i Oslo og merket at inngangsdøra var ulåst. Videre, på soverommet, så han at noen hadde vært i eskene som inneholdt instrumenter han skulle selge. Han sier også at nattbordsskuffen var åpen og at ranerne hadde tatt med seg alkoholholdige varer - og blant annet sønnens cello.

Men av aller høyest verdi - også sentimental verdi - var en spesialtilpasset fele av merket Matsuda. Ifølge politiet har fela en verdi på 250 000 kroner - men Goldstein sier han har gjort justeringer på den som gjør at den er verdt opp mot 300 000.

- Den er uerstattelig. Jeg har brukt den i snart 17 år, sier Goldstein.

Lei seg

Han brukte den seinest for drøyt tre uker siden, rett før familien dro på ferie.

- Den låt fantastisk. Mange har spurt om å få kjøpe den, for den låter så bra. Jeg kan ikke sette noen verdi på den, for den er så personlig. Det er så man kunne gråte blod, sier Goldstein.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer