Frastjålet instrumenter for nærmere 600 000: - Grusomt

Da musiker Bendik Goldstein og familien kom hjem fra ferie, oppdaget de at instrumenter til en verdi han anslår til opp mot 600 000 var stjålet fra leiligheten.

FRASTJÅLET FIOLINEN: Bendik Goldstein er langt nede etter at noen brøt seg inn i hjemmet hans og tok med seg verdier for nærmere 600 000 kroner - blant annet denne fiolinen. Foto: Privat
FRASTJÅLET FIOLINEN: Bendik Goldstein er langt nede etter at noen brøt seg inn i hjemmet hans og tok med seg verdier for nærmere 600 000 kroner - blant annet denne fiolinen. Foto: PrivatVis mer

- Det er helt grusomt. Noen har kommet seg inn i leiligheten, bare gått inn og hentet godsakene, sier Goldstein til Dagbladet.

Det var mandag kveld at han og familien kom hjem til Ullern i Oslo og merket at inngangsdøra var ulåst. Videre, på soverommet, så han at noen hadde vært i eskene som inneholdt instrumenter han skulle selge. Han sier også at nattbordsskuffen var åpen og at ranerne hadde tatt med seg alkoholholdige varer - og blant annet sønnens cello.

Men av aller høyest verdi - også sentimental verdi - var en spesialtilpasset fele av merket Matsuda. Ifølge politiet har fela en verdi på 250 000 kroner - men Goldstein sier han har gjort justeringer på den som gjør at den er verdt opp mot 300 000.

- Den er uerstattelig. Jeg har brukt den i snart 17 år, sier Goldstein.

Lei seg

Han brukte den seinest for drøyt tre uker siden, rett før familien dro på ferie.

- Den låt fantastisk. Mange har spurt om å få kjøpe den, for den låter så bra. Jeg kan ikke sette noen verdi på den, for den er så personlig. Det er så man kunne gråte blod, sier Goldstein.

Det skal også dreie seg om hardingfeler som er omtrent 100 år gamle.

Han varslet politiet, som kom til stedet tirsdag. Etter det Goldstein kan se før politiet har gjort tekniske undersøkelser, virker innbruddet planlagt.

- Det er mye de kunne tatt med seg, som de ikke stjal. Det virker påfallende, sier Goldstein, som også sier at det ser ut som om kjeltringene har brutt opp døra ved hjelp av en gjenstand.

- Fortvilet

Han sier at han slet med å sove da han kom hjem mandag kveld, og er nå bekymret for at tyvene skal komme tilbake.

- Det er et veldig stille og rolig strøk. Man tror ikke at det kan skje her. Alle føler seg kanskje naive og trygge, sier Goldstein.

Operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet at de har fått melding om innbruddet.

- Jeg snakket med eier personlig nå. Han er fortvilet over tyveriet. Ingen av naboene har reagert på noe unaturlig, virker det som, sier Jøkling til Dagbladet.

Han opplyser at politiet etter planen drar til stedet tirsdag. Der skal de foreta åstedsundersøkelser og opprette sak.