Frastjålet lommeboka første dag i Norge

- Lot som om han skulle takle meg i fotball.

INGEN HYGGELIG VELKOMST TIL NORGE: Mohammed Emad Jueitem (43) (t.h.) med kollega Dag Borgen, etter å ha anmelde tyveriet ved Sentrum politistasjon i går ettermiddag. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET.
INGEN HYGGELIG VELKOMST TIL NORGE: Mohammed Emad Jueitem (43) (t.h.) med kollega Dag Borgen, etter å ha anmelde tyveriet ved Sentrum politistasjon i går ettermiddag. Foto: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Mohammed Emad Jueitem (43) er regnskapsfører for Kirkens Nødhjelp i Amman, og er på besøk i Oslo i forbindelse med et utviklingsseminar.

Han ble frastjålet lommeboka samme dag han satte beina på norsk jord.

- Det kom en mann bort til meg og spurte om han kunne få en sigarett. Han snakket arabisk, og det hørtes ut som om han kunne være fra Marokko, sier Jueitem til Dagbladet.

Utførte fotballtakling
De håndhilste, og mannen introduserte seg selv som Sayid.

-  Han var hyggelig, og jeg gav ham en sigarett. Så sa han at han var profesjonell fotballspiller og prøvde å takle meg. Det var nok da han tok lommeboka fra baklomma mi, sier Jueitem, og demonstrerer hvordan det skjedde på kollega Dag Borgen.

Hele episoden tok mellom to og tre minutter, og Jueitem merket ingenting før han skulle betale i en butikk ti minutter senere.

- Heldigvis oppbevarte jeg pengene mine på forskjellige steder, så det var ikke så mye som ble stjålet, sier han, og anslår at han mistet rundt 1000 norske kroner, i tillegg til førerkort og bankkort.

Ikke typisk for Norge
- Dersom mannen trenger pengene synes jeg ikke det gjør noe at han tok dem, det er verst med førerkortet og bankkortene.

Selv om Jueitem hadde en uheldig første dag i landet, har ikke episoden forandret synet hans på Norge.

- Dette kunne skjedd hvor som helst. Jeg tror ikke dette er typisk for Norge, jeg var nok bare uheldig, sier han.

Har du vært utsatt for vinningskriminalitet? Tips oss på 2400 0000 eller bruk tipsboksen over.