Lars Petter Solås:

Fratas Frp-medlemskapet

Toppkandidat i Oslo Fremskrittsparti, Lars Petter Solås, fratas medlemskapet i partiet. Eksklusjonen skjer etter at han befølte og truet journalister.

EKSKLUDERES: Førstekandidaten i Oslo Frp fratas medlemskapet i partiet, etter skandale på partiets årsmøte. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
EKSKLUDERES: Førstekandidaten i Oslo Frp fratas medlemskapet i partiet, etter skandale på partiets årsmøte. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lars Petter Solås, toppkandidat i Oslo Frp, fratas medlemskapet i partiet.

Nettavisen omtalte saken først.

«Med bakgrunn i saksdokumentet fratas Lars Petter Solås medlemskapet i Fremskrittspartiet permanent», lyder det i vedtaket, som ligger ute på Frp's hjemmesider.

- Saken har vist at tilliten til Solås er borte gjennom atferd vi har nulltoleranse for, uttaler partileder Sylvi Listhaug.

Ber ham trekke seg

Solås befølte og truet journalister fra Dagbladet og Nettavisen under Frp's landsmøte på Gardermoen for to uker siden. Partiet var raskt ute med å varsle en oppvask, og dagens dokument er resultatet.

Frp's sentralstyre skriver i vedtaket at de ser positivt på at Solås har beklaget og ønsker å sørge for at noe liknende ikke skjer igjen.

- I den sammenheng håper vi at han også vil vurdere om det er riktig for ham å søke fritak fra valglista, sier partileder Listhaug.

I en uttalelse oppfordrer også fylkesstyret i Oslo Frp Solås til å trekke seg fra valglister:

«Med bakgrunn i sentralstyrets vedtak om eksklusjon oppfordrer fylkesstyret Lars Petter Solås til å trekke seg fra Frp's valglister til Oslo bystyre og bydelsutvalg.»

Har lagt seg flat

Solås har lagt seg flat og konstatert at han «drakk altfor mye» på nachspielet med journalistene.

«Jeg har dummet meg ut. Under landsmøtet lørdag 29. april drakk jeg altfor mye og mistet kontroll over meg selv. På et nachspiel oppførte jeg meg hensynsløst mot flere journalister», skrev Solås på Facebook, dager etter han mistet kontrollen.

Ifølge Dagbladets opplysninger måtte Frp-politikeren fjernes fra nachspielet. Minst én tidligere statsråd og representanter for Frp-ledelsen var til stede.

Partiet understreker at den nå tidligere Oslo-toppen vil få anledning til å melde seg inn igjen om ett år dersom han gjennomfører de varslede tiltakene.

Selv ikke da får han lov til å inneha tillitsverv før 2027. Han får heller ikke lov til å delta på partimøter før 2026.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Solås søndag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer