Du leser nå Dagbladet Pluss
LANDSSVIK: «Å gå i fremmed makts tjeneste uten regjeringens samtykke» er den eneste muligheten til å fjerne stortingsrepresentanter. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
LANDSSVIK: «Å gå i fremmed makts tjeneste uten regjeringens samtykke» er den eneste muligheten til å fjerne stortingsrepresentanter. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix Vis mer

Stortingsrepresentantenes stillingsvern

Fratas ikke vervet selv ved dom for voldtekt eller drap

Medlem i Stortingets presidentskap åpner for å gjennomgå regelverket på nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er så å si umulig å miste vervet som stortingsrepresentant, opplyser Kyrre Grimstad, leder for Stortingets konstitusjonelle avdeling.

Han svarer slik på spørsmålet om en stortingsrepresentant har rett til å bli sittende om han/hun dømmes for alvorlige straffbare handlinger som drap eller voldtekt:

- I prinsippet ja, når det gjelder å bli fratatt vervet. Men Stortinget vil kunne gi stortingsrepresentanter permisjon etter søknad, sier Kyrre Grimstad.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer