Fratatt misse-tittel fordi hun er muslim

Valget av en muslim til miss Kroatia, vakte oppstyr og etter en uke ble Lejla Sehovic fratatt tittelen. Nå anlegger 22-åringen sak på grunn av religiøs diskriminering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kunne aldri i mine villeste fantasier ha forestilt meg at en ville sjekke religionen i en skjønnhetskonkurranse. Hvis jeg hadde visst at den rette religionen var påkrevd ville jeg aldri ha stilt opp, sier Lejla AFP.

- Det kjennes helt forferdelig når folk ser på meg som om jeg var fra en annen planet. Jeg er bare et ganske alminnelig menneske av kjøtt og blod, sa hun fra sitt hotellrom i Zagreb.

Flaut valg

Lejla Sehovic ble født og vokste opp i den kroatiske havnebyen Dubrovnik, dit foreldrene flyttet fra Sarajevo i 1975. Hennes far Esad døde da hun var 9 år, og etterlot henne og to søstre. Hun er niese av den kjente Sarajevo-forfatteren Fedja Sehovic.

Valget av en muslim til miss Kroatia betraktes som flaut av høyrenasjonalistene i det regjerende partiet HDZ, som president Franjo Tudjman leder.

Det er de uhyre tynne begrunnelsene for avsettelsen av Sehovic som gir næring til mistanken om diskriminering.

Splitett

Etter fem dager innkalte arrangøren Milan Seckovic til pressekonferanse og kunngjorde at det var gjort feil i bedømmingen. Tre av juryen - alle tidligere Miss Kroatia - hadde ikke lov til å gi alle poeng til Lejla og ingen til hennes nærmeste rival, Ivana Petkovic (17), sa han.

Seckovic ble helt perpleks da Lejla dukket opp på pressekonferansen, men pressen jublet og pep til Seckovic.

Kroatia er splittet i synet på missekonkurransen.

(NTB-AFP-Reuters):

Det hører med til historien at hennes hjemby Dubrovnik slutter helhjertet opp om Lejla.