Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fråtser i luksusboliger

Pengesterke bærumsfolk i 50- og 60-årene har lagt 800 millioner på bordet i en boligboom uten sidestykke.

MARIES VEI 20: Omtrent slik kommer det til å se ut fra de to toppleilighetene som en bærumsmann har kjøpt for til sammen 47 millioner kroner i et boligprosjekt på Høvik. Illustrasjon: Cogito Design/Profier
MARIES VEI 20: Omtrent slik kommer det til å se ut fra de to toppleilighetene som en bærumsmann har kjøpt for til sammen 47 millioner kroner i et boligprosjekt på Høvik. Illustrasjon: Cogito Design/Profier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen hos utbyggingsfirmaet Profier, hvor Bjørn Rune Gjelsten er storaksjonær, er opprømt over et luksus-boligsalg uten sidestykke.
- Nå solgte jeg akkurat en leilighet til, så da har vi solgt 98 leiligheter på tre uker, for knapt 800 millioner kroner, sier han til Dagbladet.

Det betyr at snittprisen ligger rundt åtte millioner kroner per leilighet.

- Jeg tror ikke noen har gjort noe sånt før, sier Rikter-Svendsen i Profier.

Eksklusivt Prosjektet han snakker om, er Maries vei 20, på Høvik i Bærum. Om to år kan de velbeslåtte kjøperne flytte inn. De er stort sett i 50- og 60-årene, og vil kunne glede seg over aftensolen i et mildt sagt eksklusivt miljø.

- De får det utrolig deilig, med båtplasser og terrasser og fantastisk utsikt over Oslofjorden, sier Rikter-Svendsen.

Han legger overhodet ikke skjul på at dette er folk som sitter godt i det. Nesten alle bor allerede i Bærum, mange av dem i eneboliger.
- Dette er mennesker som er godt vant, sier Rikter-Svendsen.

Kjøpte for 47 mill. En som utvilsomt har så han greier seg, er kjøperen av to toppleiligheter ved siden av hverandre i den ene av de tre bygningene i prosjektet.

Den ene leiligheten er på 350 kvadratmeter og koster 33 millioner. Den andre er på 150 kvadratmeter og koster 14 millioner. Nettstedet estatenyheter.no har tidligere skrevet at dette gir en kvadratmeterpris på 94.000 kroner.

De to leilighetene har til sammen 200 kvadratmeter takterrasse.

- Han har kjøpt et hjem til å bo i, sier Rikter-Svendsen, som har oppfattet at kjøperen skal beholde leilighetene adskilte.

Ikke bare kakser Men tro nå ikke at det bare er eldre kakser som skal flytte inn i Maries vei 20. Den billigste, lille leiligheten koster bare to millioner kroner.

- Da kommer vel han eller hun til å føle seg utenfor?

- Ja, kanskje det. Det er datteren min!, sier Kristen Rikter-Svendsen.