Fraværets årsaker

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sykefraværet fortsetter å øke, til tross for alle bestrebelser på å redusere det. Avtalen mellom arbeidslivets parter har som mål å redusere sykefraværet med 20 prosent innen 2005. I mellomtida skal ordningen med full lønn under sykdom bestå. Avtalen kan imidlertid sies opp 1. oktober neste år hvis den ikke innen den tid har gitt synlige resultater. Det er dette arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman nå har truet med. Han ser ingen vits i å forlenge avtalen hvis vi ikke ser en utvikling i riktig retning. Vi bør ikke et øyeblikk være i tvil om at Norman mener alvor. Hans parti Høyre har lenge ønsket å kutte i sykelønna.
  • Nå meldte den samme Norman forfall til en konferanse om et inkluderende arbeidsliv i regi av Akademikerne i går. Også hans statssekretær Lars Arne Ryssdal måtte av ukjente årsaker melde pass. Kanskje hadde de sykefravær? Uansett gikk de glipp av trygdedirektør Arild Sundbergs ferskeste rapporter fra felten. De tyder på at bevisstheten om sykefraværets årsaker er stigende, og at mange bedrifter gjør noe med det. I løpet av ett år har nesten 1000 virksomheter med nesten 300000 arbeidstakere inngått avtaler om inkluderende arbeidsliv for å få ned fraværet. Neste år vil tallet, ifølge Sundberg, nærme seg en halv million og snart omfatte hver fjerde arbeidstaker. Samtidig viser trygdeetatens arbeid med å få uføretrygdede ut i arbeid gode resultater. Problemet er bare at ting tar tid.
  • Høyre-partiene og arbeidsgiversiden har i alle år betraktet sykefravær som et individuelt ansvar. All forskning viser imidlertid at det økende sykefraværet for en stor del skyldes trekk i samfunnsutviklingen. Langtidssykemeldingen kommer når kravene til ytelse på livets ulike arenaer overstiger evnen. Da kommer utbrenthet og depresjoner. Motsatt vil god kontroll over egen situasjon, medinnflytelse og mestring skape vitalitet og entusiasme. Hvis arbeidslivets ledere, og arbeidsstatsråden, forsto like mye om sykelighetens årsaker som om hvordan de skal kutte og slanke og omstille for å skape overskudd, ville sykefraværet trolig vært lavere.