Fred. ber om bråk

Investor Fred. Olsen får pes etter at han i går kveld harselerte med alderen på flyvertinnene i SAS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fred. Olsen eier flyselskapet Sterling. I et intervju med TV2 i går kveld raljerte investoren, født 1. januar 1929, over det han mener er et imageproblem for konkurrenten SAS:

«Jeg har forsøkt å sette fokus på forskjellene mellom SAS og Singapore Airlines på de lange rutene. Singapore Airlines har jo disse Singapore Girls. Det blir litt annerledes med SAS, som tok tilbake de gamle stewardessene efter at de hadde fått barn og så videre og lenge etterpå.»

Nestleder i Norsk Kabinforening og flyvertinne i SAS, Evy Vivaldi (50), svarer spontant slik når hun får høre Olsens uttalelser:

- Hvor gammel er han da?

- 74.

- Nettopp. Nei, jeg liker broren hans bedre. (Petter Olsen (54), som har kriget med Fred. i retten om familieformuen. red.anm). Fred. Olsen viser en holdning og et kvinnesyn som ikke trenger noen ytterligere kommentar. Jeg vil bare si at det er en menneskerett å bli et år eldre i ethvert yrke, sier Vivaldi.

Gammel mann

Pressetalskvinne i SAS Norge, Siv Meisingset (43), refser Fred. Olsens kvinnesyn.

- Det er sjokkerende at en mann kan si noe slikt. Det er helt klart diskriminerende.

Jeg vil prise meg lykkelig over at jeg jobber i SAS og ikke i Sterling. Der blir du tydeligvis ansatt etter utseende og alder. For øvrig skjønner jeg ikke hvorfor han er opptatt av dette. Han er jo ikke akkurat noen ung kar selv.

Meisingset legger ikke skjul på at også SAS er opptatt av rekruttering.

- Vårt kabinpersonale har en verdifull ekspertise og en erfaring. Vi har en god blanding av unge og eldre. Vi hadde imidlertid planlagt å rekruttere 1200 nye kabinverter, men på grunn av 11. september måtte det skrinlegges. Dermed mistet vi muligheten til å få inn flere unge, sier Meisingset.

Ynkelig

Fungerende likestillingsdirektør Mona Larsen-Asp er provosert.

- Fred. Olsen viser gammeldagse holdninger som jeg hadde håpet ikke noen torde å si høyt lenger. Det får meg til å lure på hvilke kvinner Fred. Olsen har ansatt opp gjennom åra. Det er dessuten et ynkelig forsøk på å rakke ned på konkurrentene, sier Larsen-Asp. Hun mener investorens høye alder ikke er en formildende omstendighet.

Singapore Girls

Singapore Girls er Singapore Airlines' ansikt utad, regnet som en av de mest suksessrike bedriftsprofileringene noensinne.

De er underlagt strenge regler for hår og makeup. Kvinner som har noen kilo for mye eller sliter med en ikke helt perfekt hud, trenger ikke å søke. Hvis en flyvertinne legger på seg, blir hun satt på bakken til hun har slanket seg.

Siden det er forventet at en Singapore Girl bare skal jobbe noen år før hun velger husmorlivet, jobber hun på femårskontrakter.

Kilde: USA Today

SJOKKERT: Siv Meisingset.
FORETREKKER: Fred. Olsen har mer sans for ...
SINGAPORE GIRLS, det asiatiske flyselskapets unge damer i trange silkesaronger, enn kabinpersonalet i SAS.