FORSVUNNET: Tilstanden var kritisk for de tre flyktningbarna som ble reddet ut av en varebil i Østerrike på fredag. Nå har de tre og familiene deres forsvunnet fra sykehuset de ble behandlet på. Foto: EPA/DANIEL SCHARINGER/NTB Scanpix
FORSVUNNET: Tilstanden var kritisk for de tre flyktningbarna som ble reddet ut av en varebil i Østerrike på fredag. Nå har de tre og familiene deres forsvunnet fra sykehuset de ble behandlet på. Foto: EPA/DANIEL SCHARINGER/NTB ScanpixVis mer

Fredag ble de tre flyktning­barna reddet ut av denne bilen. Nå har de forsvunnet

Politiet tror de vil ta seg til Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Østerrike har vært i hele verdenss søkelys de siste dagene etter at 71 mennesker ble funnet døde i et kjølerom i en lastebil på torsdag.

Dagen etter ble ytterligere 26 flyktninger reddet ut av en varebil etter at den ble stoppet i en politiaksjon. Tre av disse var barn og tilstanden for de tre ble beskrevet som kritisk.

Nå melder BBC at de tre syriske barna og deres foreldre har forsvunnet fra sykehuset i den østerrikske byen Braunau am inn.

Forsvunnet Østerriksk politi sier ifølge den britiske statskanalen at de stoppet varebilen i Braunau, på grensen mellom Østerrike og Tyskland, og at de arresterte den rumeske sjaføren etter at han forsøkte å stikke av.

Barna, to jenter og en gutt, skal ha befunnet seg i lasterommet på varebilen der de var trengt sammen med andre flyktninger fra Syria, Afghanistan og Bangladesh.

Politiet kunne videre dortelle at barna var kritisk syke og var knapt ved bevissthet da dørene ble åpnet, men nå har de altså forsvunnet fra sykehuset der de ble behandlet.

Myndighetene arbeider ut fra en teori om at barnefamiliene heller vil forsøke å krysse grensa til Tyskland framfor å bli deportert til Ungarn.

Pågripelser Tre bulgarere og en afghaner framstilles lørdag for varetektsfengsling i Ungarn etter at 71 flyktninger ble funnet døde i en lastebil i Østerrike torsdag.

Påtalemyndigheten ber om fire ukers varetekt. De fire er siktet for menneskesmugling i vinnings hensikt. De er også siktet for tortur i forbindelse med smuglingen. 

De fire ble lørdag ettermiddag fraktet inn i en rettssal i den ungarske byen Kecskemét, der politiet mener lastebilen begynte ferden som endte langs motorveien i delstaten Burgenland i Østerrike.

De 71 omkomne var 59 menn, 8 kvinner og 4 barn, og politiet tror de døde av kvelning på grunn av oksygenmangel i lasterommet.

Politiet i Østerrike har opplyst at de pågrepne trolig tilhører et lavere sjikt i en bulgarsk-ungarsk menneskesmugler-mafia, og lørdag kveld ble ytterligere en ungarsk mann pågrepet i Ungarn.

Obduksjon 16 av de 71 døde har blitt obdusert av østerrikske etterforskere.

De døde var trolig flyktninger fra Syria, og blant dem var en jentebaby og tre andre barn. Lastebilen ble funnet på motorveien i Burgenland, like over grensen fra Ungarn, torsdag.

- Vi venter fortsatt på den endelige rapporten fra etterforskerne, men alt tyder på at de har blitt kvalt, sier Gerald Pangl, polititalsmann i delstaten Burgenland, søndag.

Ifølge Pangl var flyktningene presset så tett sammen at det gikk nesten fem personer per kvadratmeter i lastebilen.Det var ingen luftehull på lastebilen, som var lagd for å frakte kjøttprodukter.