Fredag ble en av deres brutalt skutt og drept. Lørdag holdt irsk mafia krigsråd

Politiet i Irland frykter blodig gjengjeldelse.

ANGREP: To personer forkledd som politimenn tok seg inn på Regency Hotel i Dublin mens boksere ble veid inn i forkant av en mesterkamp. Foto: Fra overvåkingskamera
ANGREP: To personer forkledd som politimenn tok seg inn på Regency Hotel i Dublin mens boksere ble veid inn i forkant av en mesterkamp. Foto: Fra overvåkingskamera Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ringte noen som sier de representerer «Continuity IRA», eller «Fortsatte IRA» til BBC og tok på seg ansvaret for attentatet mot et boksestevne på hotell Regency i Dublin fredag. Men ifølge irske Independent fester ikke politiet lit til at det er politiske aktivister som står bak attentatet.

De tror det dreier seg om et oppgjør mellom hardbarkede kriminelle gjenger i Dublin som har forgreninger over hele Europa.David Byrne (33) ble drept og to andre skadet da væpnede gjerningsmenn gikk til angrep under en bokseinnveiing.

Tre gjerningsmenn Tre gjerningsmenn væpnet med Kalasjnikov-rifler åpnet ild i vestibylen til hotellet fredag. De hadde klær og utstyr som minnet om politiets spesialstyrker. En annen attentatmann hadde på seg joggedress og enda en annen var kledd ut som en kvinne - med en stor blond parykk og høye støvletter. Disse to var bevæpnet med pistoler. Den siste attentatmannen kjørte fluktbilen og ventet på utsiden.

Byrne skal tilhøre det beryktede Kinahan-kartellet som ledes av iren Christy «Dapper Don» Kinahan. I følge uttalelser fra spansk og irsk politi leder han en av Europas største mafia-organisasjoner med produksjon av syntetisk narkotika i Europa, import av kokain fra Latin-Amerika og av heroin fra Afghanistan. Den irske avisa Herald viser til beregninger som anslått hans formue til åtte milliarder kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer