Fredag ble han arrestert for konemishandling. Nå kan han bli siktet i Stavanger-ranet.

Politiet mener en Oslo-mann (23) som er i søkelyset for dødsranet i Stavanger, kan ha endret utseende etter ranet. Seint fredag kveld ble 23-åringen arrestert for konemishandling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiet varslet sine kolleger i Stavanger om arrestasjonen. Etter det Dagbladet får opplyst, ønsket Stavanger-politiet straks å komme til Oslo for å avhøre 23-åringen, etter at han hadde sittet et døgn på glattcelle på Politihuset.

Politiet har vurdert å sikte 23-åringen for ranet, etter det Dagbladet kjenner til.

Mannens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, sier til Dagbladet at han rådet klienten til ikke å forklare seg, og at klienten følger det rådet.

-  Jeg antar Stavanger-politiet ville utnytte det faktum at 23-åringen var arrestert for et annet forhold, sier Ihlebæk.

Varetekt

23-åringen er tidligere forsøkt avhørt om dødsranet, men har konsekvent nektet å forklare seg for politiet. I sommer begjærte politiet 23-åringen rettslig avhørt i Oslo tingrett om dødsranet. Dette skjedde under en mulig trussel om varetektsfengsling av 23-åringen som vitne i saken.

-  Det kunne være snakk om straff eller tap av borgerlig aktelse om han forklarte seg. Hadde politiet gjort alvor av truslene om varetekt, ville det vært helt unikt i norsk strafferett. Jeg kjenner ikke til at det har skjedd tidligere, sier forsvareren.

Anmeldt av kona

Tingretten kom til at 23-åringen hadde forklaringsplikt, men han ble ikke fengslet. 23-åringen påkjærte kjennelsen til Borgarting lagmannsrett, som kom til samme resultat som tingretten.

-  Dette skjedde før rettsferien. Siden har vi ikke hørt et ord fra politiet om Stavanger-saken, sier Oscar Ihlebæk.

Det var 23-åringens kone som fredag anmeldte ham for vold. Etter at kvinnen hadde forklart seg for politiet, ble det besluttet å pågripe 23-åringen i hans hjem.

Ihlebæk sier at han fikk en telefon fra klienten seint på kvelden.

Besøksforbud

-  Han fortalte at det var flere politifolk utenfor. De truet med å storme boligen. Jeg snakket med politiet på stedet. Etter en stund kom klienten ut frivillig. Vi unngikk virkelig dramatikk. Men jeg brukte mer krefter på å roe ned politiet enn klienten i den aktuelle situasjonen, og det er ikke første gangen, sier Ihlebæk.

23-åringen er ilagt besøksforbud overfor kona.