Slik blir helgeværet:

Fredag blir værvinner

Men vi må belage oss på lokale ettermiddagsbyger.

SOL OG SOMMER: Syden-temperaturene fortsetter inn mot helga og neste uke, men nå er vi inne i en periode med ettermiddagsbyger, ifølge Statsmeteorologen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SOL OG SOMMER: Syden-temperaturene fortsetter inn mot helga og neste uke, men nå er vi inne i en periode med ettermiddagsbyger, ifølge Statsmeteorologen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka har store deler av landet badet i sol og syden-temperaturer. Det har vært mellom 20 og 25 grader flere steder, og i noen områder har det til og med vært varmere.

Nord-Norge har også fått være med på moroa. Torsdag fikk Troms og Finnmark besøk av årets første høysommerdag med temperaturer over 25 grader.

- Inn mot helga fortsetter sommeren for de aller fleste i landet, sier statsmeteorolog Pernille Borander til Dagbladet.

Hun kan fortelle at de gode sommerværnyhetetene framover ser ut til å være ganske jevnt fordelt mellom landsdelene.

Fredag blir landets værvinner

Det blir kjempefint vær i hele Sør-Norge på fredag, ifølge statsmeteorologen

- Fredag blir den beste dagen generelt for hele landet, utenom helt sør i Agder og Rogaland, sier Borander.

- Det blir en og annen byge i på Østlandet, men det blir stort sett varmt og fint på fredag.

Hun forteller at sommeren også har kommet til Nord-Norge med over 25 grader i Troms og Finnmark på torsdag.

- Endelig kom sommeren til Nord-Norge også. Det vil nok bli litt mer skyet de neste dagene, men fredag vil det være mellom 20 og 25 grader i Nordland og i de indre strøkene i Troms og Finnmark.

HUK NATURISTSTRAND: Mange har lite tøy på når man skal bade, mens noen velger å svømme helt nakne. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Det blir kjøligere i de ytre strøkene i Troms og Finnmark, med temperaturer rundt 15 grader. Det vil likevel være lange perioder med sol, ifølge Borander.

Sommeren fortsetter lørdag

Hun sier at det fortsatt er tørt i lufta, og at lørdag derfor vil bli en veldig fin og varm dag på Østlandet.

- På Østlandet og i Trøndelag vil det være mellom 20 og 25 grader på lørdag.

Vestlandet vil få temperaturer på 20-22 grader.

- Det vil nok komme en byge eller to på Vestlandet, men lørdag blir generelt en fin dag for Sør-Norge.

Lørdag blir litt kjøligere for Nordland, men det er fortsatt meldt temperaturer rundt 20 grader.

- De indre strøkene i Troms og Finnmark vil også få mer kjølig luft, og temperaturen her vil ligge på rundt 15 grader.

For Vestlandet blir det ekstra kraftige byger både lørdag og søndag, mens Trondheim får kraftigere byger søndag, ifølge Borander.

Søndag kan bli kjøligere

Søndag forventes det noen ettermiddagsbyger i Sør-Norge som kan gjøre det litt kjøligere, men det blir fortsatt mye sol.

- Det blir en veldig fin dag for Sør-Norge på søndag også, med temperaturer mellom 20 og 25 grader både for Østlandet og Trøndelag. Vestlandet får rundt 20 grader.

Borander forteller at det også kan bli mer skyet på søndag, og at vi nå er inne i sesongen for ettermiddagsbyger. Dette gjelder for hele Sør-Norge, men hun peker spesielt på Vestlandet.

- Nå har vi hatt tørre dager med lite fuktighet i lufta, og da har det ikke dannet seg noen byger. I helga kommer det mer fuktighet i atmosfæren, og da blir det større sannsynlighet for byger i Sør-Norge.

Statsmeteorologen forteller at disse ettermiddagsbygene kan komme lokalt, og at det fint kan regne hos naboen selv om det er helt tørt hos deg.

- Søndagen i Nord-Norge vil være ganske lik som lørdagen. Det kan komme noen regnbyger i Nordland, men jeg tror ikke at temperaturene vil endre seg så mye.

Knallværet fortsetter til uka

Starten av uka ser ut til å likne ganske mye på helgeværet, ifølge Statsmeteorologen.

- Det vil være høytrykksvær den første delen av uka, og det fine været og de høye temperaturene i Sør-Norge fortsetter, med noen ettermiddagsbyger.

I Nord-Norge vil det bli litt overskyet, men temperaturene vil ligge rundt 15 grader i starten av uke. På slutten av uka vil det bli mer nedbør i nord, ifølge Borander.

- Det blir spennende å se hvor lenge finværet varer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer