Fredag brant det i badstua: Minst 64 «uønskede hendelser» på skandaleplattformen siden 2015

Brann, gasslekkasjer, fallende gjenstander og utilsiktede utslipp: Bellona mener Eni nå må fratas operatøransvaret for Goliat.

MANGE HENDELSER: 65.000 tonn tunge Goliatplattformen ble bygget i Sør-Korea og tauet til Barentshavet. Siden 2014 har det vært minst 64 «uønskede hendelser» på plattformen og minst tre arbeidere har mistet livet i Korea. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
MANGE HENDELSER: 65.000 tonn tunge Goliatplattformen ble bygget i Sør-Korea og tauet til Barentshavet. Siden 2014 har det vært minst 64 «uønskede hendelser» på plattformen og minst tre arbeidere har mistet livet i Korea. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag brøt det ut brann på skandaleplattformen Goliat i Barentshavet.

Brannen startet i badstuen.

- Brannen ble raskt slukket og det var kontroll over situasjonen i løpet av ti minutter. Ingen ble skadet. Denne hendelsen blir nå gransket av Eni Norge for å avdekke årsakssammenheng og ta lærdom, sier Andreas Wulff, kommunikasjonssjef for Eni Norge til Dagbladet.

Brannen føyer seg inn i en lang rekke uønskede hendelser på Goliat-plattformen: Ifølge einnsyn.no har Petroleumstilsynet mottatt varsel om minst 64 andre «uønskede hendelser» på Goliat siden plattformen kom til Norge.

Personskader, fall og lekkasjer

Det har blant annet vært en rekke hendelser som involverer «fallende gjenstander», som er noe Eni selv beskriver som spesielt farlig på en oljeplattform. For eksempel falt en lyskaster ned 15. august 2015. Noe senere falt en radio ned fra et trappetårn og en momentnøkkel falt mellom rør og dekk.

25. juni 2016 oppsto en alvorlig personskade ved vinsjearbeid. Det er også meldt om flere mindre fall og personskader hvor skadeomfanget er ukjent for Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer