Fredag får Trumps svigersønn samme meksikanske utmerkelse som kong Olav

Jared Kushner får utmerkelsen for sin rolle i arbeidet med den nye handelsavtalen USMCA.

MEKSIKANSK ORDEN: Fredag får Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, den samme meksikanske utmerkelsen som kong Olav fikk i sin tid. Foto: NTB scanpix
MEKSIKANSK ORDEN: Fredag får Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner, den samme meksikanske utmerkelsen som kong Olav fikk i sin tid. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I oktober ble det kjent at Mexico, USA og Canada hadde kommet til enighet om en ny handelsavtale, som skal erstatte den drøyt 24 år gamle NAFTA-avtalen.

Den ny avtalen, som omtales som USMCA-avtalen, skal etter planen undertegnes under denne helgens G20-møte i Argentina, selv om den må godkjennes av Kongressen i USA før alle hindringer er ryddet av veien.

Går den gjennom i Kongressen, kan den nye avtalen tre i kraft fra 2019.

Kushner sentral i forhandlingene

En som tilskrives mye ære for at det i det hele tatt ble en ny handelsavtale er president Donald Trumps svigersønn, Jared Kushner.

Da Trump ble tatt i ed som president fikk Kushner oppgaven med å jobbe med relasjonen til Mexico. Hans jobb var rett og slett å forbedre forholdet mellom de to nasjonene, etter at Donald Trump hadde kommet med flere svært nedsettende kommentarer under valgkampen.

Trump stemplet blant annet meksikanske innvandrere som narkoforbrytere og voldtektsmenn, noe som fikk den meksikanske presidenten Enrique Pena Nieto til å uttale at Trump skadet forholdet mellom de to landene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer