Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredag fikk den 18 år gamle jenta førerkortet. Lørdag ble hun tatt for fyllekjøring med 1,5 i promille

Kortvarig kjøreglede.

FYLLEKJØRING: Den 18 år gamle kvinnen mistet førerkortet dagen etter at hun fikk det. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
FYLLEKJØRING: Den 18 år gamle kvinnen mistet førerkortet dagen etter at hun fikk det. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 18 år gammel kvinne fra Herning-området i Danmark fikk en foreløpig kort karriere bak rattet.

Herning Folkeblad skriver at hun fikk førerkortet etter oppkjøringen sin fredag ettermiddag, men natt til søndag var det slutt. Hun ble da stoppet av politiet, og på alkometeret blåste hun til 1,5 i promille.

Det er tre ganger mer enn den lovlige promillen i Danmark.

Politiet ventet så i 15 minutter før de tok en ny test, men denne viste også 1,5.

- Vi sikter kvinnen for fyllekjøring, og førerkortet hennes ble inndratt på stedet, sier Michael Schultze i politiet i Herning til avisa.

Det ble også tatt en blodprøve av den unge kvinnen. Denne vil nå bli analysert, og skulle den vise tilsvarende promille risikerer 18-åringen tre år uten førerkort.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling