HUNDER OG KATTER VELKOMMEN: Daglig leder Tor Kvinge skal ta imot de svakestes kjæledyr. Foto: Privat
HUNDER OG KATTER VELKOMMEN: Daglig leder Tor Kvinge skal ta imot de svakestes kjæledyr. Foto: PrivatVis mer

Fredag gir Tor gratis behandling til de rusavhengiges kjæledyr

De ansatte gleder seg. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Når livet er på det tøffeste, kan det være fint å ha en firbeint venn. Men blir hunden eller katten syk, kan det bli dyrt.

Fredag arrangerer Anicura Dyresykehuset Bergen Nord åpen dag for hunder og katter som har en eier som er rusavhengig. De stenger dermed klinikken for andre kunder halve dagen.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

Daglig leder Tor Kvinge ved dyresykehuset forteller at de fikk ideen fra en av deres søsterklinikker, som gjennomføre noe liknende da de hadde ettårsdag.

- Det hadde vært en stor suksess. Så i forbindelse med vår ettårsdag, vil vi forsøke det samme.

Nesten daglige henvendelser fra folk som ikke har råd

Det er altså kun forbeholdt de som er aktive rusmisbrukere.

- Får dere henvendelser av mange som ikke har råd?

- Ja, det gjør vi. Nesten daglig. Folk har ikke råd av forskjellige grunner. Det er selvfølgelig utrolig trist. I denne forbindelse har vi dessverre verken kapasitet eller ressurser til å hjelpe dem med dårlig råd. Her er det skrellet ned til aktive rusmisbrukere og dere kjæledyr. Vi kan heller ikke hjelpe de som er i behandling eller har vært i behandling, dette er kun for dem som er helt nederst.

Samarbeider med andre

Dyreklinikken har vært i kontakt med Kirkens Bymysjon og Strax-huset i Bergen som har formidlet informasjon til sine brukere.

- Vi oppfordrer de som ønsker å benytte seg av tilbudet og er i målgruppen til å sende en mail til klinikken hvor de forteller litt om seg selv og litt om kjæledyret sitt For eksempel om det har noen spesielle sykdommer. Så vi vet hvilken veterinær vi kan sette på det. Vi ANER jo ikke hvor mange som kommer, om det er null eller tredve.

Det vil være noen til stede fra Kirkens Bymisjon og Strax-huset fredag ettermiddag og kveld.

Det har tidligere vært liknende initiativer ved klinikker på Østlandet og i Trondheim. Nå står altså Bergen for tur. De ansatte gleder seg.

- Det var utrolig kjekt å ta ideen med til de ansatte. De tente umiddelbart og var villige til å bruke både fritid og fredagskveld. Vi håper vi kan gjøre en liten forskjell den dagen. Vi har også vært i kontakt med leverandørene våre og får gratis for, ormekur, flåttmiddel og vaksiner. Vi gleder oss enormt!