Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fredag kommer uværet tilbake

Kortvarig oppholdsvær i Sør-Norge.

TAR EN PAUSE:  Uværet tar en liten pause før det kommer tilbake fredag. Her fra Karl Johans gate julaften. Foto Hans Arne Vedlog
TAR EN PAUSE: Uværet tar en liten pause før det kommer tilbake fredag. Her fra Karl Johans gate julaften. Foto Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ventet mindre vind og regn i Sør-Norge på 2. juledag, men oppholdsværet vil ikke vare lenge. Fredag vil det igjen komme sterk vind og mye nedbør.

Torsdag er det ventet oppholdsvær i store deler av Sør-Norge.

- Det vil kun være beskjeden vindstyrke og ikke noe nedbør. På Østlandet og Sørlandet vil de få det beste været på flere dager, sier vakthavende meteorolog Børje Johansson til NTB.

Full storm På Vestlandet vil det derimot kunne bli full storm i Sogn og Fjordane og ved Stat, etter at et kraftig lavtrykk kommer innover kysten og fører til sterk vind og full storm enkelte steder.

Det vil også komme en god del nedbør i disse områdene, både regn, sludd og snø. Både nedbøren og vinden vil gi seg utover dagen.

I Trøndelag og Nordland vil det bli liten til stiv kuling torsdag.

Nord for Bodø blir det relativt mildt vær, med enkelte byger i ytre strøk.

Mye vind og nedbør Sør-Norge vil ikke holde seg tørt lenge. Fredag kommer det et nytt kraftig lavtrykk innover kysten, og sterk vind vil særlig treffe Sør-Norge.

- Det kan komme opp i storm styrke i høyfjellet og på kysten av Vestlandet. Det vil bli mye nedbør i Agder-fylkene, Telemark og på fjellene i Sør-Norge, sier Johansson.

Det vil også bli mye nedbør i lavlandet, særlig i Sør-Norge.

- Dette kan skape vanskelige kjøreforhold i disse områdene, så folk må være forsiktige, sier Johansson.

(NTB)