Fredde i front på børsen

IT-aksjene på Oslo Børs rygger foran ettermiddagens amerikanske sysselsettingsrapport. Offshore-sektoren og Frontline er fredagens lyspunkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er svakt kursfall og liten aktivitet på Oslo Børs fredag formiddag. Det er ikke uventet et tilbakefall for IT-aksjene etter relativt sterk kursoppgang for flere av dem den senere tid. En pen oppgang i oljeprisen over natten gir litt fart i offshore-aksjene.

Etter en drøy times handel er hovedindeksen ned 0,5 prosent på 187,04 poeng. Omsetningen er på stusselige 311 millioner kroner. Markedet synes avventende foran ettermiddagens sysselsettingstall i USA i juni. Den vil ventelig sette agendaen på Wall Street i kveld,

Det er mest fart i tankrederiet Frontline fra åpning. Selskapet blir å finne på hovedlisten på New York Stock Exchange på mandag, og enkelte håper dette skal avstedkomme fornyet interesse for aksjen i USA eller nyheter rundt introduksjonen.

Frontline er opp 3,3 prosent på 139,50 kroner.

ProSafe er også en av dagens vinnere. Aksjen falt ned i 116 kroner etter det noe skuffende resultatet i går, men i dag stiger kursen igjen. ProSafe stiger 0,8 prosent til 124 kroner.

Også enkelte andre oil services-aksjer viser oppgang fra start. Smedvig, Stolt Offshore og District Offshore åpner opp etter at tilsvarende aksjer gikk bra i USA i går.

På taperlisten er det flere aksjer, og helt på topp er de volatile aksjene som SuperOffice, Tybring Gjedde og Itera. Sistnevnte er ned 4,2 prosent i dag til 4,3 kroner etter sterk oppgang i går.

Opticom er også blant dagens tapere. Aksjen faller 3,3 prosent til 557 kroner.

Et kursfall på hele 2,3 prosent til 64 kroner for Statoil-aksjen bidrar sterkt til den negative tendensen fra start av. Oljeprisen er noe opp over natten, men meglerhusene Orkla og Handelsbanken møter liten motsand når de selger aksjer i dag.

Statoil faller nok i sympati med tilsvarende aksjer ute (å falle i "sympati" er megleruttrykk og vil si at aksjer i samme bransje følger hverandre). Shell er for eksempel ned 2,8 prosent i London etter gårsdagens resultatrapport på bekymring over utsiktene for produksjonsveksten for store oljeselskaper.

Norsk Hydro trekker også litt ned. Aksjen er ned 0,7 prosent til 380 kroner.

De europeiske børsene åpner også ned.