Fredede politikere

Bare ålen er sleipere enn politikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvorfor er det ok at når politikerne begår ulovligheter, så er det stort sett ikke så ulovlig likevel? Da er det alltid en horde av likesinnede, les politikkere, som stiller opp for dem og forsvarer dem på en slik måte, at oss vanlige, vi som bare stemmer, skjønner at det var politiker man skulle vært. Da får man tilgivelse for det meste.

Per Ditlev-Simonsen er det siste tilskuddet i så måte, for hans politikker venner i Oslo, med byrådsleder Erling Lae i spissen, slår ring om sin venn. Han var var ikke smart nok til å klare å holde skattesnusket skjult, ja, uff av meg, sier jeg bare, stakkars mann.

Han er jo ikke et hakk bedre enn sine drosjekjørende medborgere i Oslo by, som skatteetaten etterforsker. Det er det samme det dreier seg om, å lure unna mest mulig til seg selv.

Det ser også ut som om Per Ditlev-Simonsen synes det er helt ok å fortsette som borgermester. Noen eier ikke skam. Kanskje han satser på å sanke stemmer fra sine likesinnede i drosjenæringen.

Han klarer seg vel han også, slik som Per Sandberg gjorde det, etter å ha drukket akevitt på Stortinget. Det er for øvrig et sted hvor det burde vært null tolleranse for slikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer