Fredede politikere

Bare ålen er sleipere enn politikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvorfor er det ok at når politikerne begår ulovligheter, så er det stort sett ikke så ulovlig likevel? Da er det alltid en horde av likesinnede, les politikkere, som stiller opp for dem og forsvarer dem på en slik måte, at oss vanlige, vi som bare stemmer, skjønner at det var politiker man skulle vært. Da får man tilgivelse for det meste.

Per Ditlev-Simonsen er det siste tilskuddet i så måte, for hans politikker venner i Oslo, med byrådsleder Erling Lae i spissen, slår ring om sin venn. Han var var ikke smart nok til å klare å holde skattesnusket skjult, ja, uff av meg, sier jeg bare, stakkars mann.

Han er jo ikke et hakk bedre enn sine drosjekjørende medborgere i Oslo by, som skatteetaten etterforsker. Det er det samme det dreier seg om, å lure unna mest mulig til seg selv.

Det ser også ut som om Per Ditlev-Simonsen synes det er helt ok å fortsette som borgermester. Noen eier ikke skam. Kanskje han satser på å sanke stemmer fra sine likesinnede i drosjenæringen.

Han klarer seg vel han også, slik som Per Sandberg gjorde det, etter å ha drukket akevitt på Stortinget. Det er for øvrig et sted hvor det burde vært null tolleranse for slikt.

Per Sandberg ble også forstått ihjel av sine politikker kolleger og fikk egen tv dekning i beste sendetid, hvor han viste det norske folk, hvor god han er til å ro.

Fulle sjøfolk er fremdeles et begrep for noen, men hadde Per Sandberg vært ansatt hos Color Line, så hadde han antagelig måttet slutte på dagen. Det sier vel det meste om politikerne. Bare ålen er sleipere.

TILGIVELSE: «Det var politiker man skulle vært; da får man tilgivelse for det meste». Det skriver leseren Gregar Nordbø.
TILGIVELSE: «Det var politiker man skulle vært; da får man tilgivelse for det meste». Det skriver leseren Gregar Nordbø. Vis mer