Fredelig demonstrasjon mot politivold

Demonstrasjonen mot politivold utenfor den svenske ambassaden i dag ble en fredelig affære, i kontrast til tumultene under EU-toppmøtet i Göteborg. Nå er svenske ambassader blitt terrormål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De 300-400 demonstrantene var bevæpnet med plakater, trommer, plastbøtter og en saksofon, politiet hadde køller og skjold. Det var satt opp en sperring mellom demonstrantene og ambassadebygningen, og politiet sto også klare til å sperre av sidegatene rundt ambassaden.

Ridende politi og hundepatruljer holdt seg diskret i bakgrunnen mens den timelange demonstrasjonen pågikk. Demonstrantene toget opp Bygdøy allé og tok trikken hjem.

Motstridende

En rekke appeller ble holdt av representanter for blant annet RV, Blitz, Internasjonale Sosialister og Nei til EU. Det ble avdekket at demonstrantene har motstridende syn på noen av hendelsene i Göteborg, selv om det svenske politiet fikk hovedskylden.

- Folk nektet å bøye seg for politiet, de samlet seg og slo tilbake. Vi var med i opptøyene og vi er stolte av det, sa Stein Olav Ringen fra Blitz.

Kari Anne Moe, leder i Sosialistisk Ungdom, tok avstand fra denne holdningen:

- Jeg er ikke stolt av opptøyene, jeg ble redd av opptøyene, sa hun.

En skam

Noen av appellantene tok avstand fra at demonstranter hadde kastet stein gjennom butikkvinduer og gått mot politiets sperringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer